Nume mari ale filmului documentar intră în competiţie la Astra Film Festival

Nume mari ale filmului documentar intră în competiţie la Astra Film Festival

Astra Film Festival va avea loc la Sibiu în perioada 25-30 octombrie

Cel mai important eveniment din lumea filmului documentar din Europa Centrală şi de Est – Astra Film Festival, va proiecta în cadrul celei de-a 11-a ediţii, 100 de documentare, din 30 de ţări, în perioada 25-30 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă


CITIŢI ŞI:

Mai multe picturi de la Muzeul din Gdansk vor fi expuse la Sibiu

Turneul Cars 2 ajunge la Shopping City Sibiu

Colocviu internaţional de lingvistică, la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu


La Astra Film Festival Sibiu vor putea fi urmărite, timp de şase zile, 54 de producţii în cadrul celor patru secţiuni competiţionale –International, Europa, România şi Student Docs, iar celelalte filme, până la o sută, în secţiunile speciale: Astra Film Junior, Eco-Doc, Made in Romania, Panel Doc-Investigaţional şi Panorama.


În afara proiecţiilor de filme documentare, ediţia din acest an găzduieşte, printre altele, expoziţii de fotografie, spectacole de muzică, workshop-uri şi, pentru prima dată, o serie demasterclass-uri cu invitaţi din elita producătorilor şi regizorilor de film documentar din lume.


La secţiunea Internaţional intră în competiţie filmul Pink Sarees, al lui Kim Longinotto, Position among stars, de Leonard Rettel Helmrich, producţia renumită Last train Home, a regizorului canadian de origine chineză Lixin Fan sau filmul Z32 din Israel al lui Avi Mograbi.


Documentare despre realităţi din nouă ţări din Europa de Est şi şase despre cea occidentală intră în competiţia secţiunii Europa.
Un moment aşteptat va fi cel dedicat producţiilor româneşti, anul acesta fiind prezentate peste 30 de documentare romaneşti, multe în premieră absolută la Astra Film Festival.


La secţiunea Student, competiţia foarte strânsă a început încă din faza de preselecție, înscriindu-se filme foarte bune de la cele mai importante şcoli de film documentar din Europa (Lodz, Famu, Munich, Budapesta, Manchaster, Tromso) dar şi din USA, Cuba, Africa de Sud şi Israel.
Anul acesta, s-au înscris la Astra Film Festival peste o mie de filme din 74 de ţări.


”Pe lângă responsabilitatea, oboseala, presiunile termenelor, care ne copleșesc, în această perioadă a selecției, prin cantitatea tot mai mare de filme pe care trebuie să le vizionăm, trăim și emoția, onoarea, că festivalul nostru este cotat foarte sus. Dovadă că, de câteva ediţii, regizorii de documentar de prim rang aleg să facă premiera producţiilor lor la Astra Film Festival. Astfel, AFF Sibiu a devenit un eveniment cinematografic de clasa A în Europa. Este un nivel şi un rezultat la care nu se ajunge uşor, mai ales în România, unde n-am prea avut parte de sprijin, politici culturale pe termen lung, infrastructură şi câte altele, în cei aproape 20 de ani de când activează festivalul”,  a declarat directorul AFF, Dumitru Budrala.

Astra Film Festival este cel mai vechi festival internaţional din România şi cel mai amplu pe segmentul documentar din această parte a lumii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările