Noul prefect de Sibiu, fost candidat al PSD la parlamentare

Noul prefect de Sibiu, fost candidat al PSD la parlamentare

Lucian Radu a fost subprefect al Sibiului în perioada mai 2014 - martie 2015 FOTO Silvana Armat

Lucian Radu, numit joi de Guvern în funcţia de prefect al judeţului Sibiu, provine din rândurile Inspectoratului teritorial de muncă. Din punct de vedere politic, a fost pentru o scurtă perioadă pe listele PSD pentru Camera Deputaţilor.

Deocamdată, Lucian Radu nu a dorit să facă vreun comentariu. ”În acest moment nu doresc să fac nicio declaraţie. Voi reveni cu un anunţ oficial mâine”, a spus Radu. Înainte de numire, era inspector şef adjunct în cadrul ITM Sibiu, dar relaţia sa cu Instituţia Prefectului include şi un mandat de subprefect, în perioada mai 2014 – martie 2015.
Numele lui Lucian Radu ca viitor prefect a început să fie discutat în rândurile social-democraţilor sibieni încă de la începutul acestui an. Văzut ca un reprezentant al ”aripii vechi” din cadrul PSD, Lucian Radu a avut în cadrul partidului şi un contracandidat pentru această funcţie, în persoana lui Horaţiu Marin, un tânăr de 33 de ani, caracterizat drept reprezentant al ”reformatorilor”.
 
O candidatură scurtă
 
După mandatul de subprefect, prezenţa lui Lucian Radu în preajma social-democraţilor sibieni a devenit tot mai vizibilă. În toamna anului trecut, înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare, Lucian Radu a şi apărut pe listele PSD Sibiu pentru Camera Deputaţilor. ”Ţinând cont că activitatea profesională de 16 ani în domeniul inspecţiei muncii, cred îmi dă dreptul să intervin în lege, în modificarea legislaţiei în codul muncii şi crearea de facilităţi pentru a întocmi mai uşor contracte individuale de muncă, concomitent cu reducerea contribuţiilor sociale. Dacă voi fi ales, mi-aş dori să activez în Comisia de muncă sau în Comisia juridică”, declara Radu, la momentul nominalizării. Însă candidatura lui Radu nu s-a mai concretizat, el fiind scos de pe liste după demisia fostului preşedinte al PSD Sibiu, Ioan Cindrea, în octombrie 2016.
 
Subprefect din rândurile Fiscului
 
Odată cu schimbarea prefectului, Guvernul României a schimbat şi subprefectul de Sibiu. În locul Ancăi Şandru, venită din cadrul Administraţiei judeţene a finanţelor publice, a fost numită Olimpia Prislopean, consilier juridic în cadrul aceleiaşi structuri fiscale.
 
Fostul prefect al Sibiului, Cristian Vasile Roman, a fost numit în această funcţie în luna martie a anului trecut. Acum el vorbeşte despre faptul că a fost onorat de această demnitate. ”Cred că am reuşit ca pe parcursul acestui an să menţinem un echilibru în judeţ”, a mai comentat Roman.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: