Notarul Răzvan Mărginean şi ceilalţi inculpaţi din dosarul cămătăriei de la Sibiu rămân după gratii

Notarul Răzvan Mărginean şi ceilalţi inculpaţi din dosarul cămătăriei de la Sibiu rămân după gratii

Inculpatii din dosarul camatariei de la Sibiu raman dupa gratii - Foto Arhiva Adevărul

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile a trei dintre inculpaţii din dosarul cămătăriei de la Sibiu, împotriva menţinerii măsurii arestării preventive.

 
Cei trei inculpaţi care au declarat recurs, printre care şi notarul Răzvan Mărginean, vor fi cercetaţi în continuare în stare de arrest preventive. Recursurile au fost judecatr la Bucureşti miercuri, 27 noiembrie, iar sentinţa instanţei supreme este definitivă. 
 
Curtea “respinge ca nefondate recursurile declarate de inculpaţii Mărginean Răzvan Emilian, Şandru Nicolae şi Cornea Mihai, împotriva încheierii din 19 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori - în dosarul nr. 396/57/2013/a6. Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 50 lei, reprezentând onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi, se vor avansa din fondul Ministerului Justiţiei”. 
 
Prejudiciu de peste 1 milion de euro
 
Notarul Emilian Răzvan Mărginean şi alţi 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată în luna aprilie a acestui an. Membrii grupării sunt acuzaţi de constituire, sprijinire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, fals intelectual, cămătărie şi spălare de bani. Pe numele notarului Răzvan Mărginean planează patru capete de acuzare: sprijinire de grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la şantaj şi fals intelectual. 
 
Gruparea a acţionat între 2008 şi 2012, iar membrii acesteia acordau împrumuturi cu camătă şi majorau ulterior, în mod nejustificat, dobânzile stabilite iniţial. Banii erau recuperaţi prin ameninţări şi acte de violenţă, prin şantaj asupra părţilor vătămate sau membrilor familiilor acestora. La final, în contul „datoriilor”, oamenii îşi pierdeau bunurile aflate în proprietatea lor sau a rudelor. 
 
De asemenea, o parte din membrii grupării, inclusiv notarul Mărginean, sunt acuzaţi că au fost implicaţi şi în înşelăciuni cu mansarde şi apartamente nou-construite în Sibiu
 
Prejudiciul estimat în dosar depăşeşte 1 milion de euro. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările