Notarul Răzvan Mărginean află marţi dacă rămâne în continuare după gratii

Notarul Răzvan Mărginean află marţi dacă rămâne în continuare după gratii

Barbatii cercetati in dosar au fost dusi initial al audieri la sediul DIICOT Alba Iulia - Foto Dorin Ţimonea

Dosarul cămătăriei de la Sibiu a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se vor judeca recursurile a şase dintre inculpaţi, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă marţi recursurile făcute de Răzvan Emilian Mărginean, Daniel Damian, Daniel Iliuţ, Constantin Cornea, Bogdan Jucan şi Nicolae Şandru la măsura arestării preventive pentru 29 de zile dispusă de Curtea de Apel Alba Iulia.
 
Anchetatorii spun că membrii grupării dădeau bani cu împrumut, cu dobânzi foarte mari, împrumuturi garantate cu terenuri sau case.Dobânzile foarte mari erau impuse prin contracte notariale, iar prejudiciul în dosar depăşeşte un million de euro. 
 
Doi notari din Sibiu sunt cercetaţi în dosar, iar tranzacţiile cu cele mai mari probleme s-au făcut prin cabinetul lui Răzvan Mărginean, notarul arestat preventiv. Dacă va fi condamnat definitiv, acesta riscă excluderea din branşă. 
 
Cămătarii acţionau în Sibiu de ani buni, mai exact din 2001, însă actuala formulă de grup infracţional a luat fiinţă undeva în anul 2008. Victimele sunt de toate vârstele, şi erau racolate cu precădere din cazinouri, însă îi contactau şi direct pe cămătari, aceştia fiind cunoscuţi în oraş. Dobânda era de 10-15 la sută, lunar sau săptămânal, iar sumele pe care oamenii le primeau cu împrumut variau între câteva sute şi câteva zeci de mii de euro. Anchetatorii au identificat până acum 15 părţi vătămate, însă spun că numărul celor care au avut probleme este mult mai mare. 
 
Potrivit acestora, după semnarea contractelor de împrumut membrii grupării îşi ameninţau şi îşi băteau victimele, pentru a le determina să plătească sumele şi dobânzile din contractele de împrumut. Una din victime a fost chiar tăiată la picior cu un cuţit, însă nimeni nu s-a prezentat la spital. Mulţi dintre păgubiţi şi-au pierdut locuinţele sau terenurile cu care au garantat în contractele de împrumut. 
 
Alături de cămătari şi notari, în dosar este cercetată şi Bianca Jucan, o angajată în cadrul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu. Potrivit DIICOT, ”actele erau întocmite în majoritatea cazurilor la Biroul Notarial al unuia dintre invinuiţi, la solicitarea şi conform indicaţiilor membrilor grupării  şi cu sprijinul unei angajate din cadrul OCPI Sibiu, care asigura în mod preferenţial obţinerea certificatelor de carte funciară”. Bianca Jucan este soţia lui Bogdan Jucan, unul din liderii grupării, lucrează la Cadastru din 2006 iar de anul trecut a intrat în concediu prenatal şi apoi de îngrijire a copilului. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările