Nămeţii de pe Transfăgărăşan, escaladaţi cu bicicletele de doi britanici: „Orice vârf poate fi atins“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Britanicii care au traversat Transfăgărăşanul escaladând nămeţii de pe drumul nedezăpezit în luna iunie Foto Calin Fiscu
Britanicii care au traversat Transfăgărăşanul escaladând nămeţii de pe drumul nedezăpezit în luna iunie Foto Calin Fiscu

Doi britanici s-au încumetat să ajungă în vârful Transfăgărăşaniului, cu bicicleta, în contextul în care drumul încă nu a fost deszăpezit.

„Doi clienţi din Marea Britanie mi-au bătut pragul acum o săptămână şi au rezervat două cursiere special pentru a urca pe Transfăgărăşan!”, a povestit pe pagina sa de socializare Călin Fiscu, un IT-ist din Sibiu care şi-a transformat pasiunea în afacere - un centru de închiriere biciclete de tură lungă. 

„Am simţit entuziasmul lor şi m-am bucurat enorm când am văzut că au reuşit să urce pe Transfăgărăşan, până în vârf, chiar dacă au fost nevoiţi să se caţăre cu bicicletele peste un segment de zăpadă necurăţat încă!”, a mai spus sibianul referindu-se la faptul că celebrul drum încă nu a fost deschis circulaţiei, nefiind deszăpezit în totalitate.  

Antreprenorul a mărturisit că britanicii s-au aventurat pe nămeţii de peste cinci metri înălţime, de pe carosabil, fără teamă, în ciuda temerilor şi recomandărilor sale. 

„Cu atât mai mult, pentru că acum câteva zile, le-am spus că nu vor putea urcă până sus, şi şi-au schimbat parţial itinerariul din cauza asta. Dar uite că au reuşit!”, a recunoscut sibianul. 

Acesta a mai menţionat că cei doi ciclişti au traversat integral Transfăgărăşanul (DN 7C) pornind de la Sibiu: „Orice vârf poate fi atins! Orice obstacol poate fi depăşit! Aşadar, felicitaţi primii biciclişti rutieri în 2022 care au abordat integral Transfăgărăşan, pornind de la Sibiu! Echipa noastră britanică: „J” & „L”!”, a povestit IT-istul.

Britanicii care au traversat Transfăgărăşanul escaladând nămeţii de pe drumul nedezăpezit în luna iunie Foto Calin Fiscu

Britanicii care au traversat Transfăgărăşanul escaladând nămeţii de pe drumul nedezăpezit în luna iunie Foto Calin Fiscu

Anul acesta, deszăpezirea Transfăgărăşanului a început mult mai devreme decât de obicei, în urmă cu o lună, în urma unei revolte a operatorilor de turism din judeţele Sibiu şi Argeş străbătute de drumul considerat cel mai fascinant din lume. Hotelierii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că renumitul traseu, care apare în circuitele şi clasamentele mondiale, este deschis circulaţiei mai puţin de patru luni pe an, deşi, în opinia lor ar putea fi exploatat şase luni. 

Cu toate acestea, drumarii din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov încă se luptă cu nămeţi de peste cinci - şase metri înălţime, deşi speră ca tronsonul să fie redat traficului înainte de 1 iulie. La începutul lunii, drumarii din cadrul Serviciului de Drumuri Naţionale Piteşti ajunseseră cu deszăpezirea la copertine, aproape de tunel. 

Între timp însă, o altă şosea celebră, aflată la cea mai mare altitudine din ţară, Transalpina, este deschisă circulaţiei din 1 iunie, cu două săptămâni mai devreme decât termenul preconizat. Poate fi străbătută doar în intervalul orar 07:00 - 21:00, cu maximul de 30 km/h.

Vă mai recomandăm şi:

România de basm la televiziunea publică din Coreea de Sud: „A Fairy Tale Village” FOTO VIDEO

Oraşul din România catalogat de o vloggeriţă britanică drept „The most unique city in Europe“ VIDEO

Tineri străini, după un an de România: „Parcă am privi un tablou vechi“ FOTO

FOTO Globetrotterii din Marea Britanie care s-au îndrăgostit iremediabil de România: „Ne-am simţit ca nişte regi“

FOTO România, analizată de doi bloggeri din Marea Britanie: fascinaţi de peisaje, ospitalitate şi WIFI-ul gratuit, îngroziţi de drumuri şi de gunoaie

FOTO VIDEO Cum este promovat peste hotare un colţişor de rai, fără niciun ban: „Nu cred că asta e România!”

FOTO VIDEO Cum promovează voluntarii străini România. Care este cel mai frumos loc din ţară în opinia acestora 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite