Muncitori intoxicaţi într-o fabrică din Sibiu. ITM închide atelierele

Muncitori intoxicaţi într-o fabrică din Sibiu. ITM închide atelierele

FOTO Arhivă

Un număr de 22 de persoane au ajuns, joi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe, după ce s-au intoxicat cu substanţe toxice în atelierele unei fabrici - producătoare de pierse auto - din Sibiu, ITM dispunând deja închiderea provizorie a unor secţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Laurenţiu Anastasiu, a declarat că 22 persoane au fost preluate de la o fabrică din Sibiu - producătoare de piese auto - după ce au suferit intoxicaţii.

"În acest moment ştim că s-a solicitat intervenţie pentru preluarea a 22 de persoane care au suferit intoxicaţii, se pare cu substanţe toxice necunoscute, la o fabrică din Sibiu”, a spus Laurenţiu Anastasiu.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Szombatfalvi Torok Francisc, a declarat că a dispus efectuarea unei anchete la fabrică.

"Incidentul a avut loc în urma unei defecţiuni la o maşină de injectare mase plastice. Cel mai probabil, materialul injectabil a răspândit un fum dens, care a pătruns în hala alăturată, unde se lucra la montaje electronice”, a afirmat Szombatfalvi.

Totodată, ITM Sibiu a dispus închiderea a două ateliere din fabrică până la clarificarea problemei.

Ancheta este în curs de desfăşurare la fabrică, urmând să se stabilească natura substanţelor inhalate de muncitori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările