Mitropolitul Ardealului: feriţi-vă de grupările religioase stiliste!

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, le cere credincioşilor ortodocşi din Arhiepiscopia Sibiului, prin intermediul Pastoralei de Sfântul Nicolae, să se ferească de "grupările religioase stiliste" care au apărut atât în judeţul Sibiu, cât şi în Braşov.

CITEŞTE ŞI:

Mitropolia Ardealului caută cinci popi serioşi

Examen cu Mitropolitul Ardealului la una din cele mai căutate facultăţi din Sibiu (FOTO)

Opt preoţi au primit la Sibiu, de la ÎPS Laurenţiu, misiunea duhovniciei

Mitropolitul Ardealului a trimis tuturor bisericilor din Arhiepiscopia Sibiului - judeţele Sibiu şi Braşov - Pastorala care va fi citită după slujba oficiată în ziua de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, iar prin aceasta le vorbeşte credincioşilor despre "pericolul" de a fi înşelaţi de ortodocşi care nu mai au legătură cu Biserica Ortodoxă, fiind organizaţi în secte stiliste şi îi îndeamnă să "părăsească păcatele, dar nu şi Biserica", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cu durere şi părintească grijă, trebuie să atragem atenţia credincioşilor noştri şi asupra grupărilor religioase care îşi spun «Biserici Ortodoxe», dar care nu au rămas în comuniune, în frăţietate creştină şi sinodalitate canonică cu Biserica Dreptmăritoare. Şi ne referim aici, mai ales, la acel grup minor de credincioşi, preoţi şi laici, rupţi din Biserica Ortodoxă, care încearcă, tot mai mult în ultima vreme, să se reorganizeze, sub forma schismei stiliste (cunoaştem cu toţii că o astfel de mănăstire s-a ridicat în Arhiepiscopia noastră în preajma localităţii Şelimbăr, jud. Sibiu, având şi un episcop, iar în Braşov se construieşte o biserică stilistă, fără credincioşi)", scrie Mitropolitul Ardealului în prima parte a Pastoralei sale, postate, joi, pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Înaltul prelat susţine că "pericolul cel mare vine tocmai din înşelarea credincioşilor noştri, prin săvârşirea unor slujbe identice, de preoţi şi ierarhi care nu au succesiune apostolică, şi astfel serviciile lor religioase nu sunt valide canonic şi nu sunt primite la Dumnezeu".

"De aceea, ei se consideră adevăraţii ortodocşi, batjocorând lucrările Bisericii noastre prin practica rebotezării ortodocşilor şi absolutizarea ideii de sfântul calendar (cel pe stil vechii). Biserica Ortodoxă Română se află în «intercomuniune» cu toate Bisericile Ortodoxe, inclusiv cu cele care respectă vechiul calendar iulian, şi slujim împreună, fără să ni se ceară rebotezarea noastră ca fiind eretici. Feriţi-vă de uneltirile acestor «superortodocşi!» că nu sunt decât lupi amăgitori, îmbrăcaţi în piei de oaie!", scrie IPS Laurenţiu Streza.

În plus, Mitropolitul Ardealului îi blamează pe credincioşii care "se consideră membri ai Bisericii Ortodoxe, dar îi ignoră credinţa şi îi dispreţuiesc rânduielile"

"Nu este suficient să ne botezăm copiii, să ne cununăm, să ne înmormântăm părinţii şi să mai trecem câteodată pe la biserică pentru a da o pomenire şi a aprinde o lumânare, iar în rest să trăim după cum ne convine mai bine, neţinând seama de învăţăturile credinţei, de poruncile lui Dumnezeu. Iubiţi credincioşi, să ne ferim de aceste căderi de la integritatea credinţei şi a vieţii în Biserică. Să părăsim păcatele, dar nu şi Biserica. Să rămânem în Biserică, dar nu şi în păcate", îi îndeamnă Mitropolitul Ardealului pe credincioşi la finalul Pastoralei de Sfântul Nicolae.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: