Ministrul sănătăţii il critică pe managerul Spitalului judeţean Sibiu: declaraţiile sale sunt iresponsabile!

Ministrul sănătăţii il critică pe managerul Spitalului judeţean Sibiu: declaraţiile sale sunt iresponsabile!

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila

Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, apreciază drept "iresponsabile ori false" declaraţiile managerului Spitalului Judeţean din Sibiu, Adrian Şanta, potrivit cărora unii pacienţi operaţi au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea din cauza lipsei de personal.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITEŞTE ŞI:

Pacienţi legaţi de pat la spitalul judeţean Sibiu

Control fulger al Inspecţiei Sanitare și DSP-ului la Spitalul Judeţean - doi bolnavi, găsiţi legaţi de paturi

De ce sunt legati pacienţii de pat, la Sibiu:  exista doar două asistente la 50 de bolnavi, noaptea

"În urmă cu o săptămână, în fişa de evaluare pentru clasificarea spitalelor managerul a spus că totul este în regulă, spitalul a fost clasificat în categoria a doua şi nu a semnalat lipsa personalului. Brusc, după obţinerea clasificării, şi-a amintit că sunt probleme. Vom reanaliza situaţia şi dacă lucrurile nu sunt în regulă vom trece spitalul într-o categorie inferioară", a declarat ministrul sănătăţii vineri, cu prilejul marcării a 300 de transplanturi efectuate la Institutul Fundeni.

El a spus că le-a cerut autorităţilor locale să facă o analiză foarte serioasă a afirmaţiilor lui Adrian Şanta.

Responsabilul sanitar a menţionat că în urma distribuirii de personal spitalul sibian a primit 23 de persoane: doi medici şi restul asistente şi infirmiere.

"Au fost deblocate 3.700 de posturi şi mai avem o mică rezervă pe care o vom folosi în special pentru institute şi spitalele mari", a adăugat ministrul sănătăţii.

Cseke Attila a evidenţiat că descentralizarea unităţilor sanitare înseamnă şi finanţare din partea autorităţilor locale.

Ministrul sănătăţii a făcut referire la controlul Direcţiei de Sănătate de vineri dimineaţă, care a constatat că erau doar doi pacienţi legaţi. El a explicat că sunt situaţii în care este necesară legarea pacienţilor dacă îşi pot face rău singuri.

În ceea ce priveşte clasificarea spitalelor, ministrul sănătăţii a precizat că s-a realizat în proporţie de 95%.

Potrivit demnitarului, clasificarea unităţilor sanitare private trebuie să ţină seamă de reglementările în vigoare. Astfel, pentru categoria 4 trebuie să ai patru specialităţi, or, majoritatea unităţilor private au doar una-două specialităţi, a explicat oficialul.

Cseke Atilla a făcut referire şi la faptul că unităţile private când se înfiinţează în primul rând fac contract cu CNAS şi, ceea ce este incorect, multe dintre ele nu le spun pacienţilor de acest lucru.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu, Adrian Şanta, a afirmat joi, în şedinţa de Consiliu Judeţean, că unii pacienţi operaţi au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea ca să nu cadă, din cauza lipsei de personal.

Directorul celui mai mare spital din judeţul Sibiu a explicat că, zilnic, cel puţin cinci asistente medicale sau infirmiere pleacă pentru a lucra în altă parte.

Din lipsa banilor, Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu nu reuşeşte să plătească nici bonurile de masă pentru angajaţi, deşi directorul recunoaşte că acest drept ar trebui achitat, conform legii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările