Ministrul de externe al Germaniei devine cetăţean de onoare al Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frank Walter Steinmeier - Foto AFP
Frank Walter Steinmeier - Foto AFP

Ministrul de externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, va vizita pe 9 martie Primăria Sibiu, ocazie cu care va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu.

Primarul interimar Astrid Fodor a iniţiat şi a propus Consiliului Local acordarea acestui titlu, proiect ce va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din luna februarie. 

Ministrul Frank Walter Steinmeier, împreună cu comisarul Olli Rehn, a fost alături de Sibiu în 31 decembrie 2006 pentru a marca deschiderea programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, moment care a coincis cu intrarea României în Uniunea Europeană. De altfel, declaraţiile publice ale ministrului Steinmeier au fost încurajatoare pentru România. Într-un interviu recent, înaltul oficial a definit relaţiile dintre Germania şi România ca fiind foarte bune.

Printre diplomaţii şi oficialii străini care au mai primit titlul de cetăţean de onoare în trecut se numără Dr. Alois Mock - ministru al Afacerilor Externe din Austria, doamna Erna Hennicot-Schoepges, ministru al Culturii şi Învăţământului din Luxemburg, domnul Manfred Carstens - secretar de stat în ministerul federal de Interne al Germaniei, domnul François Ettori, şeful Misiunii Băncii Mondiale în România, domnul Otto Schilly - Ministru Federal de interne al Germaniei, alteţele regale Henri şi Maria de Luxemburg, doamna Susanne Kastner - vicepreşedinte al Bundestagului German şi doamna Octavie Modert, secretar de stat pentru cultură, educaţie şi cercetare în Luxemburg.

Vă mai recomandăm: 

Ultimul meşter din judeţul Sibiu care transformă sobele de teracotă în opere de artă. Fundaţia Prinţului Charles, printre clienţi

Pasiunea cu care Michael Henning meştereşte piesele pentru sobe aduce în atelierul lui de la Cisnădioara clienţi din toată România, dar şi din străinătate. „Adevărul“ vă spune povestea lui.

Doi profesori şi-au făcut propriul muzeu: „Casa cu păpuşi“. „Străinii ne spun să avem grijă de obiceiuri, să nu le pierdem, că ei le-au pierdut demult“

Maria şi Mircea Drăgan, doi profesori sibieni pasionaţi de folclor, şi-au transformat casa într-un muzeu în care au strâns costume populare şi păpuşi îmbrăcate în port tradiţional. „Adevărul“ vă invită într-un muzeul plin de suflet.

No, de ce vorbesc ardelenii molcom? De unde vin celebrele expresii „ioi“, „tulai, Doamne!“ sau „musai“, de ce în Ardeal se bea „cafia“ şi întâlnirile sunt la „ora doi“

Renumitul grai molcom, proverbialul accent ardelenesc sau termeni precum „no“, „tulai“ sau „musai“ au explicaţii mai mult sau mai puţin ştiinţifice, spun specialiştii.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite