Ministerul Sănătăţii trimite echipa de control la Spitalul Judeţean Sibiu. Acuzele sunt înfiorătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Sibiu FOTO turnulsfatului.ro
Spitalul Judeţean Sibiu FOTO turnulsfatului.ro

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cerut demararea unei anchete la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în urma dezvăluirilor făcute sub anonimat de un cadru medical privind tratamentul inuman şi în final letal la care sunt supuşi pacienţii cu Covid-19 care au ghinionul de a ajunge să fie intubaţi.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului şi Inspecţiei Sanitare de Stat, în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii. 

Scandalul scos la iveală de un angajat de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu a căpătat deja aspecte penale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a comunicat că se va autosesiza în cazul dezvăluirilor făcute de un fost asistent medical din Spitalul Judeţean Sibiu, cu privire la nereguli identificate în secţia ATI dedicată COVID-19. Potrivit acestuia, pacienţii erau legaţi şi sedaţi. Conducerea spitalului neagă acuzaţiile.

Procurorii au precizat că în urma dezvăluirilor făcute de publicaţia Turnul Sfatului va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor. Informaţia a fost făcută public de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Semnalul de alarmă în acest caz a fost tras de un lucrător medical de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Sibiu, care acuză faptul că pacienţii cu COVID ar fi legaţi de paturi, cu răni la mâini din cauza feşelor şi sedaţi cu anestezice şi sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita. Dezvăluirile au fost făcute sub protecţia anonimatului.

„Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitaţi şi şi-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstigneşti ca pe vite şi să-i legi de paturi e cale lungă”, a declarat asistentul medical.

Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea uşor la această procedură, chiar şi atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniştea medicilor şi asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.

Dezvăluirile cuprind numeroase alte aspecte legate de presupuse abuzuri grave din sistemul medical, acestea devenind „o obişnuinţă” după cum afirmă martorul respectiv.

Potrivit statisticilor, mortalitatea în Secţia ATI Covid de la Sibiu depăşeşte 75% în ultimele şase luni. Conducerea spitalului reagă acuzaţiile. 

Pe aceeaşi temă:

Bilanţ COVID: Peste 2.200 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în 24 de ore. Creşte numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă 

Tragediile din spitale, prevenite cu ferestre larg deschise. Pacienţii îngheaţă în saloane ca să nu ardă de vii

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite