Ministerul Sănătăţii s-ar putea constitui parte civilă în dosarul reţetelor oncologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Sibiu că ministerul s-ar putea constitui parte civilă dacă frauda în cazul reţetelor oncologice se confirmă.

Întrebat cum comentează scandalul în care sunt implicate şi farmacii aparţinând lanţului Polisano, Bănicioiu a spus că instituţia pe care o conduce nu va mai tolera astfel de practici. ”Eu repet ce am spus ca poziţie oficială a Ministerului Sănătăţii: nu mai tolerăm în niciun fel astfel de practică mai veche. Deja cred că am auzit cu toţii din multe surse că mai erau situaţii de asemenea fel, dar nu le mai tolerăm. Derulăm cea mai amplă acţiune de verificare în toată ţara în momentul de faţă şi cu cât şi alte instituţii se implică – aici avem o acţiune complementară a Parchetului – eu zic că fac bine verificării sistemului sanitar”, a spus ministrul. 

Întrebat cum s-a ajuns aici, acesta a replicat ”Din neatenţia autorităţilor şi a faptului că aceste  verificări despre care vorbim acum nu s-au prea făcut”, oficialul incluzând în categoria autorităţilor ”toate de la Minister până la direcţii sanitare, casa de asigurări şi cele locale”. 

Ministrul nu exclude faptul ca instituţia pe care o conduce să se constituie parte civilă dacă frauda în cazul reţetelor oncologice se confirmă. ”Dacă se confirmă ceea ce am aflat cu toţii zilele trecute, evident, dauna trebuie recuperată”, a spus ministrul. 

Vă mai recomandăm: 

Cum funcţiona filiera medicilor care au stors bani din cancerul pacienţilor. Nouă persoane, reţinute în dosarul reţetelor false

Trei medici de la Institutul Fundeni sunt acuzaţi că ar fi emis peste 1.000 de reţete false pentru medicamente oncologice care nu au ajuns niciodată la bolnavi. În buzunarele doctorilor ajungeau însă banii proveniţi din decontarea reţetelor falsificate.

Scandal în lumea medicală. Mai mulţi medici şi farmacişti sunt acuzaţi că făceau trafic cu medicamente oncologice. Spitalul Fundeni, sub lupa procurorilor

Peste 20 de percheziţii au avut loc marţi în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni din Capitală, fiind vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false. Doar trei dintre suspecţi ar fi eliberat 1.100 de reţete care, după ce au fost decontate, au produs un prejudiciu de aproape 8,3 milioane de lei. În acest caz, prejudiciul total se ridică la 3,5 milioane de euro.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite