Liviu Dragnea: MEC ar trebui să reintroducă examenele de admitere la liceu şi facultate. Vicepremierul a intrat la facultate cu media 9,23

Liviu Dragnea: MEC ar trebui să reintroducă examenele de admitere la liceu şi facultate. Vicepremierul a intrat la facultate cu media 9,23

Liviu Dragnea FOTO Arhivă Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi, la Sibiu, că oficialii Ministeruloui Educaţiei ar trebui să ia în calcul revenirea loa examenul de admitere în licee şi facultăţi.

 
 ''Trebuie să se gândească serios cei care conduc Ministerul Educaţiei şi ceilalţi lideri politici din această ţară, indiferent de funcţie, dacă nu cumva, măcar ce era înainte, care a fost un sistem educaţional care a livrat României oameni de înaltă expertiză şi care au construit România de astăzi sau ce a mai rămas din ea, şi anume examen de admitere în liceu, examen de treaptă, examen de admitere la facultate şi fiecare în funcţie de capacităţi se specializează şi ajungem să conducă toţi din această ţară, care să genereze progres'', a spus Dragnea, care a adăugat că a intrat la facultate cu media 9,23 şi a susţinut un examen de Bacalaureat ”care nu era pătat„. 
 
”Am dat un examen de Bacalaureat care nu era pătat (...) pentru că sistemul era gândit altfel. Trebuie să avem curaj să abordăm deschis această chestiune a modului cum ne hotărâm până la urmă să structurăm educaţia în România. Atâta timp cât noi admitem la liceu pe baza de medii din clasele de dinainte (...), când în general, la facultate, se ţine foarte mult cont de media de la Bacalaureat sau de media de la anumite materii din timpul liceului, sigur că se concentrează foarte mult pe acest examen de Bacalaureat'' , a mai spus Liviu Dragnea la debutul dezbaterii despre regionalizare la care participă joi, la Sibiu. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările