Liderul PSD Sibiu cere demisia primarului municipiului Sibiu după ce edilul a pierdut procesul cu ANI privind incompatibilitatea

Liderul PSD Sibiu cere demisia primarului municipiului Sibiu după ce edilul a pierdut procesul cu ANI privind incompatibilitatea

Bogdan Trif FOTO Inquam Photos Adel Al Haddad

Preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, cere demisia primarului oraşului după ce Astrid Cora Fodor a pierdut, la Curtea supremă, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care constatase starea de incompatibilitate a edilului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor, actual primar al Sibiului, ca neîntemeiată. Decizia a fost pronunţată în 16 mai şi este definitivă.
 
După această decizie, liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, care este şi ministru al Turismului, a declarat, sâmbătă, că ca ar fi normal ca primarul Sibiului să-şi prezinte demisia.
 
„Decizia Înaltei Curţi trebuie respectată şi consider că un gest de normalitate ar fi ca primarul Sibiului să îşi dea demisia. Să nu uităm ce poziţie a avut FDGR (din care face parte Astrid Cora Fodor – n.r.) într-un caz similar când un lider PSD a fost declarat incompatibil. Mă gândesc că nu operează cu duble standarde. Odată ce au spus că cel declarat incompatibil trebuie să părăsească imediat funcţia, cred că aceeaşi soluţie se aplică şi în cazul doamnei primar. Dar cunoscându-i cred că o să invoce tot felul de chichiţe legislative şi nu o să îşi dea demisia”, a spus Bogdan Trif, potrivit Mediafax.
 
Preşedintele PSD Sibiu a mai precizat că dublul standard este aplicat şi în privinţa fostului primar al Sibiului, în prezent preşedinte al României, Klaus Iohannis.
 
„Putem să ne aplecăm atenţia şi asupra preşedintelui României, Klaus Iohannis, care vine şi pozează în arhanghelul dreptăţii, uitând că a pierdut două case în instanţă, pentru cumpărare cu rea-credinţă şi continuă să vină să ne spună că este arhanghelul dreptăţii. Nu poţi să faci aşa ceva, pentru că devii penibil”, a spus Trif.
 
Incompatibilitatea actualului primar sibian a fost cauzată de faptul că în perioada  29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014 a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: