Sentinţă definitivă: Răzvan Ionuţ Hoch, din clanul Lenis, condamnat la 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Sentinţă definitivă: Răzvan Ionuţ Hoch, din clanul Lenis, condamnat la 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Razvan Ionut Hoch - sursa foto Facebook

Unul din inculpaţii din dosarul Lenis a fost condamnat definitiv într-un alt dosar, după ce ar fi lovit cu toporul în cap un tânăr din Cisnădie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Hoch a fost cercetat pentru tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal de obiect tăietor, în locuri ce ar putea primejdui viaţa sau integritatea persoanelor.
 
Potrivit ministerului public, „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 31 iulie 2012, pe fondul consumului de alcool, inculpatul i-a aplicat victimei D.L. mai multe lovituri cu muchia unui topor în diverse zone ale corpului, inclusiv în zona capului, după care a abandonat-o, în stare gravă”. 
 
8 ani cu executare
 
Prima instanţă care s-a pronunţat în dosar, în care alături de Hoch au mai fost cercetaţi fratele său şi alţi 3 inculpaţi, a fost Tribunalul Sibiu. În februarie, anul acesta, instanţa l-a condamnat pe Hoch la 6 ani pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept a instrumentelor confecţionate pentru lovire sau tăiere în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor. 
 
Hoch urma să execute pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care s-au adăugat alţi 2 ani, primiţi ca şi închisoare cu suspendare într-un alt dosar care odată cu noua condamnare s-au transformat în închisoare cu executare. 
 
În mai 2013, apelul lui Hoch la Curtea de Apel Alba a fost respins iar dosarul s-a mutat la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aici, pe 5 decembrie, toate recursurile inculapaţilor, inclusiv cel al lui Hoch au fost response. Sentinţa este definitivă. 
 
Cercetat în dosarul Lenis 
 
Răzvan Ionuţ Hoch, zis hunţa, este cercetat alături de mai multe persoane în dosarul grupării Lenis, unul din cele mai complexe dosare de crimă organizată instrumentate în ultimii ani la Sibiu. De aproape 4 ani, dosarul se judecă la Tribunalul Alba. 
 
Membrii grupării sunt acuzaţi de constituirea unui grup organizat, şantaj, violare de domiciliu, ameninţare, lovire şi alte violenţe, vătămarea corporală, lipsire de libertate, instigare la lipsire de libertate, distrugere, portul fără drept a unor obiecte confecţionate pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri, purtare abuzivă şi  tâlhărie
 
“În fapt se reţine că,  începând cu anul  2007 şi până în prezent, mai multe persoane rămase în libertate după destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, ex. gruparea TÂMPLARU şi/sau liberate din penitenciar după executarea unor pedepse privative de libertate, precum şi alte persoane cunoscute ca făcând parte din “lumea interlopă” din Mun. Sibiu, ex. gruparea constituită în zona barului „LENIS”, s-au unit într-o singură grupare de dimensiuni foarte mari (aproximativ 40-50 pers.), care şi-a propus ca scop obţinerea supremaţiei în cadrul cluburilor de noapte, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc din Sibiu, scop pentru realizarea căruia membrii grupării au săvârşit o multitudine de fapte antisociale, cu violenţă, creând în mod deliberat, un sentiment pronunţat de teamă, chiar teroare în rândul patronilor cluburilor, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc, clienţilor acestora şi agenţilor de pază ai acestor societăţi. Atingerea acestui obiectiv, avea ca şi scop final obţinerea prin şantaj, în mod mascat, de importante sume de bani cu titlu de taxă de protecţie şi chiar săvârşirea de tâlhării, a căror sesizare nu era făcută de persoanele vătămate din cauza sentimentului de teamă indus acestora, uneori persoanele vătămate fiind determinate să-şi retragă plângerile depuse sau  să îşi modifice declaraţiile din acelaşi motiv.
 
O caracteristică a acestei grupări, este faptul că este dinamică, atât în ceea ce priveşte membrii acesteia – care sunt reînnoiţi prin atragere de noi persoane şi eliminarea celor care fac opoziţie sau atentează la poziţia liderilor, cât şi în ceea ce priveşte infracţiunile săvârşite, care este într-o continuă diversificare (extindere), funcţie de oportunităţile obţinerii de venituri şi realităţile sociale, ex. recuperări de credite prin violenţă, înşelăciuni prin fraudarea jocurilor de noroc şi a firmelor de leasing, furturi auto, etc.
 
Această grupare este concret structurată şi cunoscută în mun. Sibiu şi localităţile din judeţ (Şelimbăr, Cisnădie, Avrig, Sălişte), membrii ei fiind foarte agresivi şi săvârşind  fapte de o violenţă extremă. Starea de teroare indusă martorilor şi părţilor vătămate, este reliefată şi de numeroasele apeluri efectuate  de cetăţeni la serviciul 112 – apeluri de urgenţă”, se arată într-un comunicat al DIICOT din 11 iunie 2009. 
 
Tantana, condamnat separat într-un dosar disjuns
 
Unul din membrii grupării, Cosmin Nicolae Marin zis “Tantana” şi-a recunoscut faptele, fiind ulterior cercetat într-un dosar disjuns. Iniţial, Tantana a primit la Tribunalul Alba 8 ani de închisoare cu executare. Ulterior, în apel, pedeapsa i-a fost redusă la 7 ani de închisoare cu executare. 
 
Trei dintre membrii grupării, Sorin Burnete, Florin Giurgiu şi Liviu Opriş, cercetaţi iniţial în stare de libertate, au fost reîncarceraţi în luna septembrie a acestui an, după ce au încălcat condiţiile eliberării sub control judiciar, fiind acuzaţi că ar fi agresat mai multe persoane, într-un cartier din municipiul Sibiu.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările