Klaus Iohannis, în chestiunea Brexit: „Trebuie să fim de partea Marii Britanii şi de partea Europei“

Klaus Iohannis, în chestiunea Brexit: „Trebuie să fim de partea Marii Britanii şi de partea Europei“

Klaus Iohannis, alături de omologul său german, Joachim Gauck FOTO Presindecy.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit la Sibiu, unde s-a deplasat pentru întâlnirea cu omologul german, Joachim Gauck, despre referendumul organizat în Marea Britanie, în cadrul căruia se votează rămânerea sau nu în Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Eu în această chestiune mă număr printre optimişti. Am fost de la început, de când a apărut chestiunea Brexitului, dintre şefii de stat care am spus că trebuie să fim de partea Marii Britanii şi de partea Europei şi am încurajat întotdeauna să se voteze pentru rămânerea în UE. Vă amintiţi că am mai spus, eu chiar cred că Uniunea este mai puternică cu Marea Britanie şi Marea Britanie are nevoie de UE. Ultimele sondaje arată că s-a reechilibrat din nou intenţia de vot şi din acest motiv îmi permit să rămân optimist. Putem să numărăm orele până la începerea Referendumului şi sper să se termine în acest sens", a precizat Klaus Iohannis, la finalul vizitei pe care preşedintele german, Joachim Gauck, a întreprins-o marţi, 21 iunie, la Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: