Klaus Iohannis: „PNL nu a vrut să înceapă un demers de tip troc de piaţă. Nu a fost vorba despre împărţirea ciolanului, noi mergem pe nişte principii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
klaus iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi la Sibiu că partidul din care face parte nu a vrut să facă un „demers de tip troc de piaţă“, respectiv să ceară un alt minister în schimbul celui al Justiţiei, după nominalizările făcute de Victor Ponta la şefia Parchetelor în calitate de ministru interimar al Justiţiei.

Primarul Sibiului a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Victor Ponta trebuie să-şi asume până la capăt demersul început odată cu nominalizarea Codruţei Kovesi la şefia DNA şi a lui Tiberiu Niţu la Parchetul General. 

"Nu am dat (Ministerul Justiţiei, n.r.) şi nici nu ne-a fost luat. S-a hotărât în USL că dacă tot a dorit primul ministru să preia interimatul la Ministerul Justiţieişi dacă tot a dorit să facă nominalizările pentru procurori atunci ar fi logic să-şi însuşească şi în continuare demersul pe justiţie care urmează de aici.

Nu ar avea nicio logică, după ce a scos esenţa din actualul ministeriat, pentru această perioadă, să se dea ministerul înapoi la liberali ca să continue ce? - să continue să dea explicaţii de ce a făcut primul ministru numirile pe care le-a făcut, nu ar avea nicio noimă. Şi atunci USL-ul, foarte înţelept, a hotărât să-l lase pe primul ministru şi PSD să-şi însuşească în continuare demersurile pe Ministerul Justiţiei ", a declarat Iohannis, care a spus că premierul şi-a informat partenerii de coaliţie asupra celor două propuneri înainte de a le face publice şi că partidul din care face parte nu a vrut să facă un "troc de piaţă", respectiv să ceară un alt minister după ce s-a întâmplat cu Ministerul Justiţiei. 

"Primul ministru a informat USL-ul despre propunerile pe care le va face şi le-a făcut. Noi nu ne-am declarat de acord cu ele dar cum primul ministru şi le-a asumat am fost de acord să-şi asume întreg demersul.

PNL nu a vrut să înceapă un demers de tip "troc de piaţă". Noi am înţeles că primul ministru şi-a asumat acest demers important în interimatul său de de ministru al justiţiei şi am înţeles că este bine să-şi asume demersul până la sfârşit.

Nu am vrut să intrăm într-un troc, dacă tot şi-a luat ministrul justiţiei această atribuţie să ne dea altceva. Nu despre asta a fost vorba, nu a fost vorba despre împărţirea ciolanului. Noi mergem pe nişte principii, şi nu a fost oportun să discutăm - acum, dacă tot a luat Ministerul Justiţiei, să dea altceva. Nu aceasta este abordarea noastră, abordarea noastră este o rezolvare echitabilă şi justă pentru cetăţean, nu să împărţim acolo ministere la grămadă", a spus Iohannis.

Primarul Sibiului este de părere că alianţa dintre PNL şi PSD va rezista în continuare, chiar dacă este una "complicată".

"USL nu o să dispară curând. Eu am mai făcut referiri la această coaliţie, este una complicată, nu e niciun secret, tot timpul apar probleme complicate, unele se rezolvă mai repede, altele mai încet, unele se rezolvă simplu, altele complicat, acum avem un caz complicat şi până şi pe acesta l-am rezolvat", a mai spus Iohannis.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite