Ismail Guler, bărbatul care în 2009 i-a înfipt fostei soţii un cuţit în ochi pe stradă, a cerut judecată după noul Cod Penal

Ismail Guler, bărbatul care în 2009 i-a înfipt fostei soţii un cuţit în ochi pe stradă, a cerut judecată după noul Cod Penal

Mihaela Guler (foto citynews.ro) a fost atacata in plina strada de fostul sot (foto medalion)

Ismail Guler este închis la penitenciarul Bârcea Mare din judeţul Hunedoara, acesta fiind condamnat la 11 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În luna iunie 2009, bărbatul de origine turcă şoca opinia publică atacându-şi în plină stradă soţia cu un cuţit. Bărbatul i-a înfipt femeii cuţitul în ochiul stâng, pe care medicii nu au reuşit la momentul respectiv să i-l salveze
 
 „De dimineaţă mergeam spre fabrică şi nu l-am auzit, nu l-am simţit. A venit din spate şi iniţial a vrut să-mi taie gâtul, dar l-am apucat de mâini. Apoi mi-a băgat cuţitul în ochi. N-a zis nimic, absolut nimic, dar am apucat să văd că e el”, a povestit după incident presei Mihaela Guler.
 
Ismail Guler a fost condamnat la 11 ani şi jumătate de închisoare cu executare, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 
 
Acum, odată cu modificarea Codului Penal, Guler a cerut aplicarea legii penale mai favorabile, însă instanţa a constatat faptul că pedeapsa care a avut-o în condamnare nu depăşeşte maximul actual prevăzut de lege, ca atare acesta va executa cei 11 ani şi jumătate stabiliţi la condamnare. 
 
Potrivit deciziei, instanţa a constatat “că pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 6 luni închisoare aplicată condamnatului prin sentinţa penală nr. 151/2010 a Tribunalului Sibiu, modificată prin Dec. pen nr. 91/A/2010 a Curţii de Apel Alba Iulia, definitivă la data de 12.01.2011 prin Dec. pen nr. 58/12.01.2011a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie , nu depăşeşte maximul de pedeapsă prevăzut de legea nouă. 
 
Constată că persoana condamnată urmează să execute pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. nr. 151/2010 a Tribunalului Sibiu, pentru infracţiunile de: tentativă de omor calificat , care are corespondent în legea nouă în disp. art. 32 C.p rap. la art.188, 189 al. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 199 C.p şi art 41 al.1, 43 al.3 C.p, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, care are corespondent în legea nouă în disp. art.371 C.p cu aplic. art 41 al.1, 43 al.3 C.p, cu aplic. art. 38, 39. al1 lit.b C.p, din care 6 luni închisoare reprezintă spor de pedeapsă în urma contopirii realizate prin sentinţa susmenţionată iar 1 an închisoare reprezintă pedeapsa aplicată condamnatului prin sentinţa penală nr. 30/2008 a Judecătoriei Brezoi, a cărei suspendare sub supraveghere a fost revocată prin sentinţa penală nr. 151/2010 a Tribunalului Sibiu”. 
 
Decizia a fost pronunţată pe 6 februarie şi este cu termen de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare, însă nu a fost atacată până acum. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Un taximetrist şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier petrecut marţi seara pe drumul ce leagă municipiul Sibiu de oraşul Cisnădie.
 
 
Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu, comisar şef Alin Pahonţu, a fost implicat într-un accident rutier petrecut în comuna argeşeană Lereşti.
 
 
Un bărbat de 49 de ani şi-a pierdut viaţa astăzi după ce peste el s-a prăbuşit un mal de pământ, pe strada Săcel din Sibiu.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările