Iohannis: „Crin Antonescu are şanse foarte mari şi va fi preşedintele României, cu sau fără USL, cu sau fără USD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, la Sibiu, că în opinia sa liderul PNL Crin Antonescu are şanse foarte mari să devină preşedintele României, indiferent dacă va fi sau nu sprijinit de USL.

Întrebat dacă este PNL-ul pregătit să aibă propriul candidat pentru alegerile prezidenţiale, în afara USL, Iohannis a răspuns: ”Da, evident, nu numai că suntem pregătiţi, noi orium avem candidat pe Crin Antonescu, şi noi considerăm că are şanse foarte mari şi va fi preşedintele României, cu sau fără USL, cu sau fără USD”, a spus Iohannis.  

Despre criza din USL ”Pe zi ce trece  şansele de ieşire pozitivă din acest impas scad”

Cât priveşte criza din USL, Iohannis este de părere că, odată cu trecerea timpului, şansele ca aceasta să se rezolve sunt tot mai mici. ”Pe zi ce trece şansele de ieşire dn acest impas scad”, a declarat Iohannis, acesta declarând de asemenea că s-a ajuns  ”într-un impas”, întâlnirea de ieri dintre cei doi lideri USL nefiind una care să ducă la deblocarea crizei. 

 „Întâlnirea de ieri, din păcate, nu a dus în niciun fel la deblocarea crizei, ba chiar cred că s-a ajuns într-un impas. Nu s-a reuşit intrarea pe un făgaş un pic mai liniştit, ba mai mult primul-ministru a dorit să ocupe deîndată posturile vacantate de cei doi colegi de-ai noştri.  

 Dacă PSD sau acest nou USD ar fi dorit o deblocare, se putea să nici nu se intre în blocaj. Noi aşteptăm de două săptămâni să se facă acea remaniere propusă de noi şi se găsesc tot felul de pretexte de ce nu se poate”,a spus Iohannis. În opinia sa, numirea unor miniştri interimari pe posturile rămase libere după afost o atitudine „nu tocmai potrivită” a premierului Victor Ponta. 

”PNL este oricând pregătit să preia guvernarea sau să intre în opoziţie”

Prim-vicepreşedintele PNL a spus că formaţiunea politică nu va renunţa la ideea numirii sale ca si vicepremier şi minnistru de interne, fiind aşteptat în acest sens, luni, un răspuns de la PSD. Iohannis a spus că partidul din care face parte, unul din cele mai mari din România şi cel mai mare reprezentant al dreptei este pregătit oricând să preia guvernarea sau să intre în opoziţie dacă lucrurile vor evolua în această direcţie. Asta nu înseamnă că ne dorim să intrăm în opoziţie, nu ne dorim acest lucru şi am regreta dacă am ajunge în opoziţie, dar prin asta nu s-ar desfiinţa PNL şi nici nu ar intra în dificultate. Ar apărea o situaţie care ar trebui gestionată bine. S-a dovedit că un partid aflat la guvernare se erodează, iar un partid aflat în opoziţie se întăreşte", a spus Iohannis.

Întrebat dacă dacă se impun alegeri anticipate, Iohannis a răspuns că nu crede că se va întâmpla asta şi nici nu este nevoie. ”Nu cred că vor fi alegeri anticipate şi nici nu cred că este nevoie. Nu avem de-a face cu o criză politică generalizată”, a spus Iohannis. 

Despre senatorul Sorin Ilieşiu: ”Nu există un lucru mai rău în perioadă de criză decât să fii atacat din propriile rânduri”

Întrebat dacă i se pare normală propunerea de excludere a senatorului Sorin Ilieşiu, după ce a desta a sups că liderul PNL ar trebui înlocuit, Iohannis a răspuns că, în aceasta situaţie, consideră normală excluderea senatorului de Sibiu. ”În această situaţie da. Noi nu suntem într-o situaţie obişnuită în care toată lumea îşi face treaba, Guvernul guvernează, parlamentul se gândeşte laa legi, preşedintele âi împacă pe toţi, oaamenii îşi văd fiecare de treaba lui şi suntem în varianta de business as usual. Suntem în criză. Nu este o criză mare, nu se compară şi cred că suntem aici într-o situaţie fericită, cu crizele care apar la vecinii noştri, sper să se termine repede, dar suntem într-o criză. USD sau PSD pe de o parte şi PNL de cealaltă parte nu se înţeleg asuprra remanierii guvernamentale. Suntem în plin proces de negociere, preşedintele PNL are mandat de negociere cu propuneri clare, discutate în partid.

Nu există un lucru mai rău în perioadă de criză decât să fii atacat din propriile rânduri. Aşa ceva are un nume. Niciodată un lider nu poate accepta ca în plină criză sau în pline negocieri să fie atacat pe la spate. Aşa ceva trebuie sancţionat drasctic şi de îndată, lucru care a fost văzut tot  aşa de biroul politic. Nu au existat păreri alternative, toată lumea a înţeles că aici cineva din PNL a greşit profund nu prin faptul că a avut altă părere ci prin faptul că în plină criyă şi în timpul negocierilor a venit să ceară schimbarea liderului. Aşa ceva nu se poate”, a spus Iohannis. 

Vă mai recomandăm: 

Iohannis dă ultimatum PSD: „Să aleagă între noi sau PC”

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, le-a transmis partenerilor social-democraţi un mesaj clar: să aleagă între PNL şi PC.

Klaus Iohannis: „Dacă voi merge la minister, interimatul Primăriei Sibiu va fi asigurat de doamna Astrid Fodor. Dacă negocierile merg prost, se poate rupe USL“

Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă la Sibiu că dacă va renunţa la mandatului de primar interimatul va fi asigurat de doamna Astrid Fodor.

Cine l-ar putea înlocui la Primărie pe Klaus Iohannis?

În cazul în care Klaus Iohannis decide să renunţe la Primăria din Sibiu, locul său ar putea fi luat de unul dintre actualii viceprimari ai oraşului.

Cine este Klaus Iohannis – drumul de la profesorul de fizică la vicepremier al României, propus de PNL

Puţini îşi mai amintesc de faptul că cel care e propus de liberali pentru poziţia de vicepremier şi ministru de Interne al României, Klaus Iohannis, este, la bază, profesor de fizică şi a fost inspector şcolar general la Sibiu.

Iohannis, despre partidul Mişcarea Populară: „Un PDL mai mic”. Despre înjumătăţirea ratelor: „Nu va da rezultate decât în talk-show”

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat la Sibiu că, în opinia sa, Mişcarea Populară nu se va putea profila „fiindcă toată lumea îşi dă seama că e tot un fel de PDL.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite