Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, rămâne cu condamnarea de un an cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia este definitivă

Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, rămâne cu condamnarea de un an cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia este definitivă

Ioan Cindrea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul lui Ioan Cindrea în dosarul în care era acuzat de conflict de interese.

Iniţial, Cindrea a fost condamnat în luna decembrie 2014 la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. În anul 2011, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Ioan Cindrea, la momentul respectiv deputat, de conflict de interese, pentru că în perioada 5.10.2009-01.02.2011 a avut-o angajată pe Amalia Cindrea, soţia sa, la cabinetul său parlamentar. Cindrea a contestat în instanţă decizia ANI, iar pe 21 martie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis acţiunea prin care Cindrea solicita anularea actului administrativ. Fostul deputat a intrat ulterior în competiţia electorală la alegerile locale, iar în iunie 2012 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.
 
Agenţia Naţională de Integritate a făcut însă recurs la decizia de la Alba, pe 13 august 2012, iar dosarul a fost înregistrat în 21 august 2012 pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă s-a pronunţat pe 18 martie 2014 şi a respins recursul declarat de ANI, însă lucrurile nu s-au oprit aici. Pe 27 iunie 2014, Parchetul General a anunţat trimiterea în judecată a lui Cindrea pentru conflict de interese, iar pe 10 decembrie 2014 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Cindrea, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare. 
 
Cindrea atacacat decizia însă magistraţii instanţei supreme i-au respins luni, 14 septembrie, apelul ca ”nefondat”. Decizia este definitivă. 
 
Cindrea este la primul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, conduce organizaţia judeţeană PSD Sibiu din 1996, are la activ 3 mandate de deputat iar între 2001 şi 2004 a fost secretar de stat, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
Un subofiţer de jandarmerie din judeţul Sibiu a provocat un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane. Bărbatul a părăsit imediat locul evenimentului, fiind găsit câteva ore mai târziu de poliţişti, care au constatat că acesta avea şi o alcoolemie ridicată.
 
 
Mulţi dintre cumpărătorii de autoturisme second-hand le găsesc abia după achiziţie „viciile ascunse“. Un specialist a explicat, pentru „Adevărul“, care sunt greşelile cele mai comune făcute de clienţii neexperimentaţi.
 
 
Bărbatul care a ucis cu bestialitate la începutul lunii martie o femeie pentru care făcuse o adevărată obsesie a fost condamnat de către Curtea de Apel Alba Iulia la închisoare pe viaţă. Decizia instanţei este definitivă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: