Ioan Bondrea este noul rector de la Universitatea „Lucian Balga” din Sibiu

Ioan Bondrea este noul rector de la Universitatea „Lucian Balga” din Sibiu

Profesorul Ioan Bondrea în vârstă de 52 de ani va fi rectorul ULBS în viitorii patru ani.

Decanul Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth” a câştigat alegerile pentru şefia ULBS după o luptă strânsă cu actualul prorector Dan – Maniu Duşe. Bondrea a avut 314 voturi pentru, iar Duşe „doar” 298.

Ştiri pe aceeaşi temă


Studenţii sibieni au oficial un nou rector în fruntea Universităţii „Lucian Blaga” o dată cu finalizarea alegerilor avute loc luni.
În cursa finală pentru şefia biroului ocupat până acum de către Constantin Oprean, au rămas Ioan Bondrea, decan al Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth” şi Dan – Maniu Duşe, prorector al Universităţii „Lucian Blaga”.

Alegerile s-au desfăşurat mai ceva ca unele de nivel naţional. Cei 722 de electori, respectiv 661  de cadre didactice universitare şi 61 de studenţi cu drept de vot, au avut la dispoziţie 3 secţii de votare amenajate în facultăţile sibiene.
Secţiile s-au deschis la ora 8.00 şi au fost închise la ora 15.00, iar votul s-a făcut numai în baza cărţii de identitate. „Nu am avut parte de incidente. Avem deja experienţă de la alegerile anterioare şi suntem un mediu în care nu se pune problema să fie probleme la vot”, a explicat Dorin Stoicescu, prorectorul care a condus comisia electorală la aceste alegeri.CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA ALEGERI!

Şi pentru că au fost puţine buletine de vot de numărat, desemnarea noului rector al ULBS a fost făcută în scurt timp.
Lupta a fost destul de strânsă, iar învingător a fost desemnat Ioan Bondrea cu mai puţin de 20 de voturi în plus faţă de contracandidatul său. Bondrea a avut 314 voturi pentru, iar Duşe „doar” 298.

Bondrea îi ia locul lui Constantin Oprean, cel care a condus destinele ULBS-ului în ultimii opt ani şi care nu a maio candidat pentru că legislaţia în vigoare nu îi mai permite acest lucru.

Citiţi totul despre noul rector de la ULBS în ediţia de Transilvania a cotidianului ADEVĂRUL de marţi 7 februarie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările