International Fringe Festival are loc în iulie la Sibiu

International Fringe Festival are loc în iulie la Sibiu

Festivalul dedicat „tuturor proiectelor culturale independente” va avea loc la Sibiu între 1 şi 14 iulie. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu 24 iunie în locaţiile de desfăşurare a spectacolelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Luna iulie este luna teatrului independent la Sibiu. Asociaţia Internaţională de Tineret BECOME organizează, în perioada 1-14 iulie, Sibiu International Fringe Festival, un festival dedicat tuturor proiectelor culturale independente, urmărind promovarea inovaţiei  şi a libertăţii creaţiei. 
 
Sibiu International Fringe Festival este gândit după modelul Festivalului Fringe de la Edinburgh si al Festivalului de la Avignon. Edinburgh Fringe Festival a luat naştere în anul 1947 în semn de protest al unor trupe care nu au fost invitate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh. În timp, Fringe-ul şi-a câştigat renumele de festival al artelor experimentale, aici prezentându-şi spectacolele creatorii aflaţi în căutarea unei voci proprii, dar şi trupe redutabile care vor să întâlnească un alt fel de public, testându-şi astfel creativitatea. 
 
Pe lângă numeroasele locaţii neconvenţionale festivalul pregăteşte în acest an şi două locaţii de teatru, însă ineditul actualei ediţii constă în faptul că organizatorii doresc implementarea la Sibiu a unui nou concept: “Teatru de Apartament”.  
 
Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 24 iunie în locaţiile de desfăşurare a spectacolelor. “Selecţia a fost făcută de doi actori şi un coregraf, iar spectacolele selectate sunt în proporţie de 90% comedii. Ne dorim ca fiecare ediţie să devină un forum tot mai puternic al artelor spectacolului, iar Fringe să pună bazele unui nou sistem de funcţionare a teatrului în România”, spune Cătălin Grigoraş, directorul Sibiu International Fringe Festival. 
 
Anul acesta în premieră absolută festivalul este susţinut de UNITER şi este co-finaţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările