INEDIT: Teodor Meleşcanu se plimbă noaptea cu trăsura la Sibiu (FOTO)

INEDIT: Teodor Meleşcanu se plimbă noaptea cu trăsura la Sibiu (FOTO)

Teodor Meleşcanu la un pahar de vorbă prin muzeul sibian

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA a primit marţi, 25 ianuarie 2011, vizita lui Teodor Meleşcanu. Acesta a fost insotit de mai multi membri ai Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Senatului, dar si de prefectul judeţului Sibiu,  Horatiu Răcuciu.

CITEŞTE ŞI:

Week-end în aer liber la Sibiu

Vizita a inclus o prezentare a muzeului sibian, oaspetii manifestand un interes pentru ingeniozitatea şi vasta cuprindere a proiectului tematic, pentru unicitatea sa si pentru valorile pe care le păstrează şi le pune la dispoziţia publicului.

"Un moment aparte a fost legat de prezentarea Bisericii din Dretea, unul dintre cele mai reprezentative monumente din Dumbrava Sibiului, loc de intalnire a artei cu istoria nationala si cu traditia satului romanesc. Vizita a inclus si o trecere in revista a programului anual de manifestari culturale al Complexului National Muzeal ASTRA, precum si familiarizarea cu obiectivele atinse prin proiectul Conservarea si restaurarea patrimoniului etnografic din Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, finantat prin MFSEE, acesta urmand a fi finalizat in acest an. In impresia notata in Cartea de oaspeti a Muzeului, domnul Melescanu si insotitorii sai si-au exprimat admiratia fata de valorile de civilizatie rurala pastrate in Dumbrava Sibiului, precum si fata de eforturile celor care le pun in valoare", a declarat Ovidiu Baron, purtătorul de cuvânt al CNM Astra.


Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: