Ghiţă Ciobanul, viaţa de după reclamele TV. Câtă faimă i-a rămas şi din ce mai scoate bani baciul preferat de politicieni, după dispariţia de pe micile ecrane

Ghiţă Ciobanul, viaţa de după reclamele TV. Câtă faimă i-a rămas şi din ce mai scoate bani baciul preferat de politicieni, după dispariţia de pe micile ecrane

Ghiţă Ciobanul. FOTO: Facebook

Simpaticul baci din reclamele de la Vodafone a rămas la fel de modest şi după faima câştigată odată cu apariţiile la televizor. Chiar dacă pune încet pe picioare mici afaceri de familie, nu a renunţat să meargă cu oile, pentru care spune că va avea toată viaţa foarte multă dragoste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din toamna anului trecut, Ghiţă şi soţia lui, Andreea, s-au mutat în casă nouă, chiar lângă locuinţa părinţilor baciului, unde au stat şi ei până acum. Iar Georgiana, micuţa familiei, care în aprilie împlineşte doi anişori, a fost cu siguranţă cea mai fericită în urmă cu două luni, când a venit pe lume frăţiorul ei, micuţul Andrei. 
 
„Fac ce am făcut şi înainte aproape, poate mai multe lucruri am acum ca atunci, că am obligaţii mai multe. Viaţa nu mi s-a schimbat prea mult, dar trebuie să fii mai atent tot timpul, şi când vorbeşti cu lumea, să nu-şi facă fel şi fel de impresii despre ciobani”, spune Ghiţă, zâmbind. 
 
Între oi şi afacerile de familie
 
Astăzi, la aproape doi ani de când români din toată ţara îl descopereau în reclamele de la Vodafone şi pe Facebook, Ghiţă Ciobanul şi-a păstrat modestia şi, în ciuda faimei câştigate, continuă să meargă la turmele de oi. „Dacă ţii oi trebuie să stai lângă ele, lasă pe mâna ciobanului animale şi apoi vezi cum le ai. Noi lângă ele am crescut, avem şi dragoste faţă de animal, că dacă nu ai avea nu le-ai ţine. Acum avem de lucru, încep a făta oile, până în primăvară e foarte mult de lucru”, spune Ghiţă. 
 
Când nu e la oi, Ghiţă e prins cu micile afaceri de familie pe care munceşte acum să le pună pe picioare. Timp de un an de zile, a avut un magazin cu produse tradiţionale într-o piaţă din Bucureşti, dar la sfârşitul săptămânii trecute l-a închis. Acum, caută o locaţie potrivită pentru un astfel de magazin ceva mai aproape, mai exact la Cluj. „Nu-l mai am pe cel din Bucureşti, l-am închis, nu a fost acolo aşa vad bun şi era foarte greu şi cu animalele şi cu magazinul, era prea multă muncă şi câştig cam puţin”, spune Ghiţă. 
 
Pe lângă magazin, baciul va începe în primăvară să ridice o pensiune în Jina, unde în vară el şi familia lui îşi aşteaptă cu drag turiştii. Pensiunea, spune Ghiţă, va fi amplasată într-un loc pitoresc şi chiar în vecinătatea unei stâne autentice, pe care turiştii o pot vizita. „O să o fac la o stână aici la finul meu că e aproape, la vreun kilometru, se poate merge cu maşina. Pensiunea o să fie separat, dar poate să meargă turistul în stână, să viziteze zona din jur. Dacă s-ar face un drum de aici din Jina să iese la Oaşa ar fi foarte bine pentru zona noastră şi pentru Sibiu în primul rând, ca turism. Ar merge drumul printre stâne, şi se poate face. Poţi merge până sub Cindrel, de acolo te-ai putea duce să vezi Iezerul, laşi maşina undeva, se pot face cabane. Ar fi foarte bine ca omul să poată să meargă la stâne, să vadă exact cum se face brânza, ca în ziua de astăzi tineretul tot mai puţin ştie de aşa ceva”, spune Ghiţă. 
 
Pe lângă pensiune, baciul are în plan şi deschiderea unei stâne turistice în zona Orăştie, lângă parcul de aventură. Nu în ultimul rând, din primăvară aveţi toate şansele să-l întâlniţi la târguri şi festivaluri, cu standuri cu mâncare gătită, preparate tradiţionale ale oierilor din zona Mărginimii Sibiului. Şi nu este exclus nici să-l mai vedem în vreun spot publicitar, deoarece contractul lui cu compania de telefonie mobilă expiră abia în anul 2016. 
 
Camera oaspeţilor de pe Facebook 
 
Odată cu reclamele care l-au făcut celebru în toată România, foarte mulţi oameni şi-au dorit să-l cunoască personal, să vadă dacă baciul din spoturile TV este într-adevăr unul autentic. Acum, nu mai sunt atât de mulţi ca la început, însă continuă să vină iar atunci când merge undeva admiratorii sunt nelipsiţi, dornici să-l cunoască şi să se fotografieze cu el. ”Şi acum vin, şi ieri am avut musafiri, şi acum sunt recunoscut pe stradă de lume. Mi-am făcut prieteni, oameni care sunt foarte deşteptţi, oameni care sunt mai puţin. Am nişte prieteni la Timişoara care chiar m-au impresionat pentru că le-a mers capul şi au făcut foarte mult lucruri, afaceri, de toate. Indiferent ce au sunt oameni simpli, au fost la mine aici de mai multe ori, şi eu am fost la ei, am rămas prieteni. Sunt oameni cu potenţial şi totuşi nu uită că sunt oameni”, spune Ghiţă. 
 
Timp de câteva luni, a primit acasă şi musafiri aleşi dintre fanii de pe internet, care au petrecut câte un week-end în  Camera oaspeţilor de pe Facebook. ”Au fost traşi la sorţi au venit 12-13 familii, nu mai ştiu exact, care au stat câte un week-end, le-am făcut mâncare cum se face pe aici pe la noi, i-am plimbat prin zonă, prin jur, care au avut timp pe vară i-am dus şi la munte”, povesteşte Ghiţă. 
 
Au avut noroc de oameni fără fiţe, care s-au simţit foarte bine la ei, cu mulţi dintre ei păstrând de altfel legătura. ”Au fost ok, în general au fost tineri, nu neapărat cu pretenţii. Nu scria undeva că o să le dai ceva anume de mâncare sau că o să-i culci undeva, îţi făceai programul cum doreai cu ei, nu era o regulă. Mai vorbim cu cei care au venit la telefon şi pe Facebook”, spune Andreea, soţia lui Ghiţă Ciobanul. 
 
Musafiri din toată ţara
 
În casa lui Ghiţă au ajuns oameni de toate felurile, români simpli dar şi politicieni extrem de cunoscuţi. Despre cei din urmă s-a spus că ar fi încercat să profite de imaginea bună a baciului şi să-şi ridice capitalul de imagine. Unul dintre liderii politici care l-au vizitat pe Ghiţă, la stâna lui, a fost chiar premierul Victor Ponta, în decembrie 2013. Baciul spune însă că le-a deschis uşa tuturor la fel pentru că, în faţa lui, cu toţii sunt, dincolo de poziţiile ocupate, oameni. 
 
”Eu am primit, nu am făcut diferenţă că a fost politician sau că a fost om de rând. Au venit din Târgu Jiu oameni simpli simpli, i-am culcat la mine aici, i-am ţinut şi nu pentru bani, aşa. Eu zic că mi-am făcut obligaţia ca om, lumea interpretează ce vrea. Şi acum dacă ar veni tot la fel aş face. Dacă făceam politică se vedea, aşa îmi văd de treaba mea. Tot oameni sunt toţi, până la urmă. Eu nu am vrut să fac nici politică, i-am văzut ca om simplu şi pe cei din conducere, nu am avut treabă cu politica, nu am avut treabă cu alte lucruri, nici nu am încercat să mă bag în nimic, mi-am văzut de treabă. E uşor să urci sus dar e greu când cobori jos, mai bine rămâi şi faci aşa încet cum ai făcut şi până acum”, mai spune baciul. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
„Balada ciobanului român“ se intitulează un articol amplu dedicat de BBC News oierului Ghiţă din Jina, devenit celebru după ce a apărut într-o campanie publicitară lansată de o companie de telefonie mobilă, dar şi istoriei transhumanţei. 
 
 
Cel mai cunoscut baci din România, protagonistul reclamelor la compania de telefonie mobilă Vodafone, are acum şi o piesă dedicată, interpretată de solista Mihaela Belciu.
 
 
Mulţi români se întreabă dacă cel mai faimos baci din România, cel care apare în reclama la Vodafone, este real. „Adevărul“ vi-l prezintă pe Ghiţă, un cioban autentic, proprietar al unei turme de 1.000 de mioare.

Andrei, in varsta de doua luni, cel mai mic membru al familiei

Imagini din aceeasi galerie
  • Andrei, in varsta de doua luni, cel mai mic membru al familiei
  • Ghita Ciobanul
  • Ghita continua sa mearga si acul la oi
  • Georgiana, fetita lui Ghita Ciobanul, implineste in aprilie doi ani
  • Ghita Ciobanul alaturi de sotia lui, Andreea, si de cei doi copii ai lor
  • Musafiri in camera oaspetilor de pe Facebook
  • Musafiri in camera oaspetilor de pe Facebook
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările