FOTO Elena Băsescu, primită cu flori şi cu o păpuşă ţigănească la Congresul Internaţional al Romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu, la congresul romilor de la Sibiu FOTO Adevărull/Ramona Găină
Elena Băsescu, la congresul romilor de la Sibiu FOTO Adevărull/Ramona Găină

Europarlamentarul Elena Băsescu este prezentă duminică, la Sibiu, la Congresul Internaţional al Romilor. Fiica preşedintelui a fost primită cu flori, iar tinrerele îmbrăcate în costume tradiţionale s-au înghesuit să-şi facă poze cu ea.

Elena Băsescu a primit cadou din partea lui Dorin Cioabă, preşedintele Tribunalului romilor de la Sibiu, varianta masculină a păpuşii ţigăneneşti, pe Bărculică, după ce anterior, chiar la nunta sa, primise cadou varianta feminină, respectiv păpuşa Lulica. 

„Noi colaborăm de foarte mult timp. Atât la Strassbourg, cât şi la Sibiu. Avem o colaborare de foarte mulţi ani, din 2009, de când am devenit europarlamentar, dar ne ştiam dinainte”, a declarat la Sibiu Elena Băsescu, aceasta susţinând că s-a implicat şi se va implica în continuare în promovarea dificultăţilor cu care se confruntă persoanele de etnie romă, „pentru că eu fac parte dintre aceia care consideră că integrarea romilor în societate reprezintă un beneficiu şi nu un cost”. 

Aceasta a mai spus că propunerea regelui romilor, Florin Cioabă, de a introduce legitimaţii pentru cetăţenii de etnie romă este binevenită, dacă aceasta are susţinere din partea romilor. 

„O voi promova cu siguranţă dacă după ce se pune în discuţie, voi considera că are susţinere din partea cetăţenilor simpli de etnie romă”, a mai spus fiica preşedintelui. 

Rugată să transmită un  mesaj în limba romanes, aceasta a spus că nu cunoaşte această limbă. 

Corneliu Vadim Tudor i-a urat Elenei Băsescu să-şi boteze copilul cu numele lui, dacă va fi băiat

UPDATE: În discursul ţinut în faţa reprezentanţilor romilor veniţi la Sibiu din 38 de state ale lumii Elena Băsescu a susţinut că printre măsurile care trebuiesc luate pentru a veni în spijinul etnicilor romi se numără eficientizarea activităţii Agenţiei Naţionale a Romilor, accesul la educaţie, reducerea abandonului şcolar, menţinerea în sistemul de învăţământ a profesorilor de etnie romă, punerea în legalitate a romilor care reprezintă cazuri sociale, eliberarea pentru aceştia de acte de identitate, înscrierea la medici de familie sau măsuri pentru includerea cetăţenilor de etnie romă pe piaţa muncii. 

”Solidaritatea mea faţă de etnia dumneavoastră este cunoscută, nu am rămas indiferentă niciodată, ori de câte ori drepturile dumneavoastră au fost încălcate şi aţi fost discrminaţi pe motive etnice”, a spus Elena Băsescu, în discursul ţinut la Sibiu. La final, aceasta a primit o diplomă pentru sprijinul acordat romilor în lupta împotriva discriminării. 

La plecare, Elena Băsescu a primit cadou din partea regelui romilor, Florin Cioabă, un ibric de cafea din cupru realizat de meşteşugarii romi iar în parcarea complexului unde a avut loc congresul europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor i-a urat ca, dacă va avea un băieţel, să-l boteze Vadim, acesta adăugând că va merge şi la botez, dacă va fi invitat. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite