FOTO 1 Mai cu zăpadă de peste un metru, la Bâlea Lac. Turişti români şi străini s-au relaxat în inima Munţilor Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistii au fugit de agitatia marilor orase la Balea Lac, unde stratul de zapada depaseste 1 metru - Fotografii Ramona Găină
Turistii au fugit de agitatia marilor orase la Balea Lac, unde stratul de zapada depaseste 1 metru - Fotografii Ramona Găină

Turişti români, dar şi străini au fugit de agitaţia de 1 Mai la munte, la Bâlea Lac, unde zăpada depăşeşte 1 metru înălţime.

Mai mulţi turişti români, dar şi străini, au ales să sărbătorească altfel Ziua Internaţională a Muncii. Au renunţat la grătarele tradiţionale şi au urcat în inima munţilor Făgăraş, la peste 2000 de metri altitudine, la Bâlea Lac. Odată ajunşi sus, după un drum de aproximativ 10 minute cu telecabina, oamenii spun că nici nu puteau face o alegere mai potrivită. Mercurul din termometre abia dacă arata 4 grade Celsius, iar peisajul este unul de poveste. Chiar dacă e prima zi din ultima lună de primăvară, stratul de zăpadă depăşeşte 1 metru. 

”Am ales să venim de 1 mai la Bâlea Lac pentru că sunt pasionat de munte, şi în plus am vrut să o aduc aici pe soţia mea care nu a fost niciodată. Este un loc deosebit, cu peisaje frumoase, aer curat, am văzut şi hotelul de gheaţă şi am ieşit puţin din rutina zilnică. În plus, faptul că de 1 mai ne bucurăm de zăpadă este un lucru deosebit”, a spus Marian Poponea, un sibian venit să se relaxeze de 1 mai la Bâlea Lac. 

Străinii, fascinaţi de Bâlea Lac

Nu doar românii au ales să urce de 1 mai la Bâlea Lac, ci şi mulţi turişti străini. Chiar dacă s-a topit parţial, hotelul de gheaţă rămâne o atracţie a zonei. 

”Sunt din Bulgaria, am vrut să văd Transfăgărăşanul dar n-am avut noroc, şi am hotărât să urcăm la Bâlea Lac. Este foarte frumos, priveliştea este superbă. Vrem să vedem şii ce a mai rămas din hotelul de gheaţă”, a spus Boriana Biko, o turistă venită tocmai din Bulgaria. 

Hanna Hickel, o turistă din Germania, a venit pentru a doua oară la Bâlea Lac. ”Sunt pentru a doua oară la Bâlea Lac, acum 8 ani am venit cu soţul meu şi cu familia la Bâlea Lac, am şi dormit aici o noapte atunci. Este un loc foarte frumos”, spune Hanna Hickel. 

Plimbări, ski şi snowboard

Dacă ajungeţi în aceste zile la Bâlea, vă puteţi caza la una din cele doua cabane din zonă, preţurile variind între 180 de lei pentru o cameră dublă, cazare şi mic dejun, până la 280 de lei, atât cât costă să rămâneţi peste noapte în apartamentul care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, în fosta sa cabană de la Bâlea Lac, şi unde mobilierul fostului dictator a rămas intact. 

”Avem turişti, majoritatea din Sibiu, în anii trecuţi a fost şi mai mare zăpada, dar este destul de mare şi în acest an. Turiştii care vin de 1 mai la Bâlea Lac pot să schieze, să se bronzeze, să se dea cu snowmobilul, să vadă hotelul de gheaţă, atât cât a mai rămas din el, să viziteze tunelul care leagă judeţul Sibiu de judeţul Argeş, să admire peisajul deosebit de frumos”, spune Alexandru Antonie, reprezentant al unei cabane de la Bâlea. 

Vă mai recomandăm: 

Galeş, satul unde roata morii se-nvârteşte de 130 de ani

Trăsăturile satului autentic din Mărginimea Sibiului sunt conservate aproape intacte în localitatea Galeş, aflată la circa 20 de kilometri de Sibiu. O moară de apă funcţionează aici de la 1884, iar obiceiuri unice în ţară se ţin într-o biserică veche de 300 de ani.

GALERIE FOTO De ce iubim Sibiul, oraşul premierelor

Manifestări culturale de renume internaţional, un muzeu în aer liber pe aproape 100 de hectare sau palatul şi colecţiile legendarului baron Samuel von Brukenthal sunt doar câteva dintre atracţiile Sibiului, oraş care în 2007 a fost Capitală Culturală Europeană.

FOTO „All inclusive“ în curtea bunicii din Mărginimea Sibiului

Salba de localităţi pitoreşti din jurul fostei capitale culturale europene, cunoscută sub numele de Mărginimea Sibiului, este zona unde turiştii redescoperă vacanţa în inima naturii şi gustădin bucatele legendare ale oierilor. 

FOTO VIDEO Vacanţă în România.  „Litoralul Ardealului” – legenda Lacului fără fund şi a tinerei care s-ar fi sinucis din iubire şi se odihneşte în subsolul unei case

La circa 20 de kilometri de Sibiu, o salbă de lacuri sărate îi aşteaptă pe turişti în Ocna Sibiului, staţiune cunoscută ca „Litoralul Ardealului”. Tot în judeţul Sibiu, la Bazna, există o adevărată porţie de sănătate cu apă minerală sărată, renumită pentru proprietăţile sale terapeutice. 

VIDEO FOTO Vacanţă de poveste în inima Făgăraşilor. Drumeţie la Bâlea Lac şi Cârţişoara, satul lui Badea Cârţan şi al gangsterului Ironim Budac

Dincolo de vestitul hotel de gheaţă, zona Bâlea-Cârţişoara e plină de legende frumoase, numai bune de povestit în cabană, la o cană de vin fiert. 

VIDEO Secretele bisericilor fortificate săseşti din Sibiu: legenda camerei împăcării de la Biertan şi a pârâului care nu îngheaţă niciodată, de la Cârţa

În tot judeţul Sibiu, biserici fortificate, splendide monumente arhitectonice, atrag an de an mii de turişti din toate colţurile lumii. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite