FOTO VIDEO Românii din diaspora, primiţi cu pâine şi sare la Sibiu. „Să vă fie frică, Ardealul se ridică!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi români care muncesc în străinătate s-au întors astăzi în ţară pentru a participa la mitingul de protest programat vineri, 10 august, în centrul Capitalei. Unii dintre ei au trecut pe la Sibiu, unde au fost întâmpinaţi de membrii comunităţii „Vă Vedem din Sibiu”.

O parte dintre românii din diaspora întorşi acasă în vacanţa de vară şi care vor participa vineri la protestul de la Bucureşti s-au adunat în Cluj-Napoca, în Piaţa Mihai Viteazu, altă parte - în faţa sediului PSD Sibiu, în aşa numia Zonă Liberă de Corupţie.

Imagine indisponibilă

Protestatarii, în faţa sediului PSD Sibiu FOTO Silvana Armat

Românii au venit din Germania, Italia sau Belgia şi aveau cu ei tricolorul României sau tricouri cu inscripţii antiguvernamentale. De asemenea, au scandat „Demisia!”, „Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, „Diaspora este România”, dar aveau şi bannere cu mesajul „Fără penali în funcţii publice”.

Imagine indisponibilă

La Sibiu, românii din diaspora au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, dar şi cu aplauze de către membrii comunităţii ”Vă vedem din Sibiu”, cei care au protestat de peste 200 zile consecutiv în faţa sediului social-democraţilor din oraş.

Mariana Ganea: Am venit din Germania. Sunt plecată de 28 de ani. Am hotărât să mă alătur şi eu românilor, pentru că îmi pasă de ţara asta. Din cauza problemelor care sunt în ţară am şi plecat din România, acestea erau şi în anii '90. Vrem să ne întoarcem acasă, dar să vedem o schimbare. Am vrut să vin şi în 2017, dar nu am putut din cauza problemlor de sănătate. Acum am venit. Cu trupul sunt acolo, dar cu sufletul am rămas acasă.
Imagine indisponibilă
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite