FOTO Cea de-a opta biserică de gheaţă a fost sfinţită la Bâlea Lac

FOTO Cea de-a opta biserică de gheaţă a fost sfinţită la Bâlea Lac

10 preoti au participat la sfintirea bisericii - Fotografii Hotel of Ice

10 preoţi aparţinând mai multor confesiuni au sfinţit, vineri, la Bâlea Lac, noua biserică de gheaţă. Ineditul lăcaş de cult este ridicat la Bâlea Lac pentru al optulea an consecutiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Slujba de sfinţire a bisericii fost oficiată de 10 preoţi ortodocşi, romano- catolici, greco- catolici şi evanghelici lutherani. La slujba de sfinţire au participat câteva zeci de persoane, turişti români şi străini, angajaţi ai cabanelor din zonă precum şi diverşi alţi invitaţi. 
 
Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, unicul lăcaş de cult de acest fel din partea de sud- est a Europei, a fost construită din cărămizi uriaşe de gheaţă, extrase din calota lacului Bâlea, zăpadă şi amestec din apă şi zăpadă.
 
Obiectivul este situat în imediata apropiere a hotelului şi a celor trei igluri de gheaţă, iar la exterior are o formă asemănătoare cu cea din sezoanele anterioare, fiind o reproducere la scară redusă a unei lăcaş de cult din satul sibian Mâlăncrav. 
 
Biserica are un caracter ecumenic, fiind deschisă spre vizitare oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă. În acest sezon, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber, mai mulţi români dar şi cetăţeni străini având deja rezervare aici pentru oficierea unor momente importante din viaţa lor.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Iubitorii de munte sunt aşteptaţi şi în acest an la Păltiniş, cea mai veche statiune montană din România, dar şi în decorul de poveste de la Bâlea Lac, în inima munţilor Făgăraş.
 
 
Aproximativ 10.000 de cărămizi uriaşe de gheaţă vor fi folosite pentru a fi ridicat, la Bâlea Lac, cel de-al nouălea hotel de gheaţă. Clădirea neobişnuită va fi inaugurată pe 25 decembrie.
 

 

La slujba de sfintire au participat 10 preoti - Fotografii Hotel of Ice

Imagini din aceeasi galerie
  • La slujba de sfintire au participat 10 preoti - Fotografii Hotel of Ice
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările