FOTO Cum arată casa cu citate din Klaus Iohannis. În mai puţin de doi ani a devenit noua atracţie turistică a Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele României, Klaus Iohannis FOTO. Presidency
Preşedintele României, Klaus Iohannis FOTO. Presidency

Pe o casă din Sibiu au fost amplasate două plăci din marmură pe care este scris un fragment dintr-un discurs mai vechi ţinut de preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Imobilul este situat pe strada Filarmonicii din SIbiu, la numărul 14 şi îi aparţine unui sas. Acesta a părăsit România, însă îşi mai păstrează casa pe au fost amplasate două plăci din marmură pe care este inscripţionat un fragment dintr-o alocuţiune a preşedintelui Iohannis. Este vorba despre un discurs ţinut de Klaus Iohannis în timpul celei de a 27-a întâlnire a saşilor, pe 5 august 2017. Cele două plăci sunt scrise în limbile română şi germană şi atrag din ce în ce mai mulţi turişti.

Imagine indisponibilă

“Vă întâmpin cu căldură în România, la Sibiu, capitala istorică a saşilor, în frumoasa Transilvanie. Sunt impresionat de faptul că Piaţa Mare din Sibiu este neîncăpătoare. Sunt bucuros să văd alături de seniori mulţi copii şi tineri. Este dovada că noile generaţii nu văd în Transilvania doar un loc de unde provin părinţii lor, ci şi locul de unde le vine identitatea. Sunteţi rodul unei comunităţi care, timp de secole, a dat locurilor unde s-a stabilit şi lumii un exemplu de identitate şi de stăruinţă.

Mesajul fundamental al istoriei saşilor transilvăneni, pe care-l rostesc piatra cetăţilor, cărţile, tradiţiile muncii şi portului, este acela de a-l căuta neobosit pe Dumnezeu, de a nu renunţa niciodată la lupta pentru libertate. Să avem toată viaţa respect faţă de celălalt, să preţuim solidaritatea şi toleranţa. Oricât de departe de aceste locuri aţi trăi, acest de neînlocuit tezaur, care aparţine celui mai umil sat din Transilvania, dar deopotrivă României şi umanităţii în integralitatea ei, ne reapropie şi ne reuneşte. toleranţa.“, a spus Klaus Iohannis în 2017, potrivit publicaţiei sibiene Turnul Sfatului. Peste 12.000 de saşi au asistat atunci la discursul lui Klaus Iohannis.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite