Cum arată palatul lui Florin Cioabă, autointitulat rege al romilor, mort într-o clinică din Antalya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cioabă, în livingul casei sale
Florin Cioabă, în livingul casei sale

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, care a murit duminică într-un spital din Antalya, la vârsta de 58 de ani, a locuit într-o vilă de aproximativ 600 de metri pătraţi, în cartierul Turnişor din Sibiu.

Casa are un salon mare, de 130 de metri pătraţi, pentru oaspeţi şi evenimente festive, şi 10 camere pentru copii şi nepoţi. Tablourile şi fotografiile de familie sunt de asemenea nelipsite. 

“Am încercat un alt stil faţă de cel al romilor, mie nu îmi plac casele împodobite cu covoare pe pereţi. Aici m-am inspirat foarte mult de la palatul de la Schonbrunn, întodeauna mi-au placut aceste scaune cu foiţă de aur şi mobilerul acesta mai vechi. Candelabrele sunt cumpărate din Viena, tot aşa pe stil vechi”, povestea Florin Cioabă, în vara anului trecut. 

Tot mobilierul a fost adus din străinătate, însă regele a  evitat să vorbească despre preţuri. 

”Nu cred că m-au costat chiar aşa de mult, iar dacă ceva îţi place nu mai conteză banii, faci un efort. Sigur fac un efort pentru că aceste lucruri rămân, banii se cheltuie, se duc, dar aceste obiecte frumoase rămân la generatii”, spunea Florin Cioabă. 

Cel mai bine se relaxa însă în faţa acvariului uriaş, amplasat în salonul pentru oaspeţi. “Eu nu am optat pentru tigri, eu am optat pentru peştişori pentru că îmi plac foarte mult. După o zi lungă îmi place să vin aici şi să mă uit la peştişorii mei la care ţin foarte mult”, spunea Florin Cioabă. 

Concurenţă la acvarii

La o stradă distanţă locuieşte fiul lui Florin Cioabă, Dorin Cioabă, preşedintele Tribunalului Romilor de la Sibiu. Dorin şi soţia lui Sighişoara au o casă de 450 de metri pătraţi, 8 camere şi un living spaţios. 

“Am fost prin multe capitale europene şi am văzut cam care sunt trendurile în materie de amenajări interioare şi am luat câte puţin din fiecare loc care m-a impresionat foarte mult. Am văzut în hoteluri, în case în care am fost şi cred eu că noi romii cei tineri avem de acum alte gusturi, alte concepte asupra amenajării spaţilor în care locuim. Nu mai sunt aşa de încărcate cum aveam bunicii, străbunicii, tot felul de carpete puse pe pereţi, tot felul de covoare. Vrem să fim in pas cu moda şi să ştiţi că a fi în pas cu moda nu întodeauna înseamnă ceva foarte scump,  trebuie doar să-ţi alegi lucrurile care se potrivesc”, povestea, anul trecut, Dorin Cioabă. 

Şi în livingul lui Dorin şi al Sighişoarei Cioabă tronează un acvariu uriaş, completa cu o mică seră cu plante tropicale. “Sunt la concurenţă cu tatăl meu, el zice că acvariul lui este mai frumos, eu nu sunt de acord, dar vreau să vă spun că atât el cât şi eu ne bucurăm de această mică zonă care ne ofera atât de multă relaxare”, a mai spus Dorin Cioabă.

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică, în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

   Citeşte mai multe materiale despre moartea lui Florin Cioabă, regele romilor:

FOTO Florin Cioabă a murit. Acesta va fi adus în ţară luni, cu un avion privat

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Cine a fost Florin Tănase Cioabă. Povestea de viaţă a celui autoproclamat „regele ţiganilor de pretutindeni“

Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia  acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.

Reacţiile politicienilor după moartea lui Cioabă. Băsescu: „A fost un adevărat lider şi un sprijin pentru comunitatea romă“

La doar câteva minute după aflarea veştii că autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, s-a stins din viaţă, preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef al statului, Ion Iliescu, au transmis condoleanţe familiei. Ion Iliescu consideră că moartea lui Florin Cioabă este o pierdere reală pentru comunitatea romilor.

FOTO Florin Cioabă, un apropiat al Elenei Băsescu şi al familiei prezidenţiale

Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.

Cine este Dorin Cioabă, posibilul urmaş al regelui Cioabă în fruntea romilor

În vârstă de 43 de ani, fiul cel mare al regelui Cioabă este, cel mai probabil, cel care îi va urma acestuia în fruntea etniei ţigăneşti

VIDEO Extravaganţele regelui romilor, Florin Cioabă: a regizat un film, iar de 8 martie i-a cumpărat soţiei o stea de pe cer

Extravaganţele nu au lipsit din viata lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care duminică a murit într-o clinică din Antalya.

Medici de rang înalt pentru regele romilor. Brădişteanu l-a consultat pe Cioabă în Antalya, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu

Florin Cioabă, autointointitulatul rege al romilor, va urma un tratament medicamentos, întrucât starea sănătăţii sale nu permite în acest moment realizarea unei intervenţii chirurgicale, a declarat joi medicul Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca din Capitală, care a mers în Antalya pentru a-l evalua, la solicitarea familiei. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că sunt în contact cu familia lui Cioabă şi autorităţile din Turcia.

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, în comă indusă la o clinică din Turcia după ce a făcut un preinfarct

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, este în comă indusă, la o clinică din Turcia, după ce în cursul zilei de luni, 12 august, a suferit un preinfarct.

Damian Drăghici: „Cioabă avea o energie de adolescent, e o mare pierdere“

Cântăreţul Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat pentru adevarul.ro că „Florin Cioabă a fost un lider foarte important pentru comunitatea romă din România“, iar moartea sa reprezintă pierderea „unui om care a luptat pentru integrarea romilor cu o energie fantastică“.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite