EXCLUSIV Un subofiţer de la Crimă Organizată din Sibiu a fost arestat preventiv pentru că ar fi favorizat inculpaţi în dosarul reţelei de traficanţi de etnobotanice de la Sibiu

EXCLUSIV Un subofiţer de la Crimă Organizată din Sibiu a fost arestat preventiv pentru că ar fi favorizat inculpaţi în dosarul reţelei de traficanţi de etnobotanice de la Sibiu

Un subofiţer din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu este acuzat că ar fi favorizat inculpaţi în dosarul în care mai multe persoane din Sibiu sunt acuzate de trafic cu substanţe etnobotanice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul reţelei de traficanţi de etnobotanice destructurată în luna ianuarie la Sibiu ia o întorsătură neaşteptată. 

Surse judiciare au confirmat pentru Adevărul că un subofiţer din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu este cercetat în dosar pentru că i-ar fi favorizat pe traficanţi. 
 
Subofiţerul Alexandru Tancou a fost prezentat miercuri seara Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii Curţii au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.   
 
Reţeaua de traficanţi este cea mai mare de acest gen destructurată la Sibiu şi, potrivit anchetatorilor, s-a constituit între 2011 şi 2013, dealerii fiind iniţial în atenţia oamenilor legii pentru că aveau preocupări pe linia traficului de droguri. În urma cercetărilor iniţiale, unul dintre magazinele de vise din Sibiu, cel de pe strada George Coşbuc, s-a închis, însă a fost deschis un altul, pe strada Calea Dumbrăvii. 
 
În cadrul cercetărilor anchetatorii au stabilit că deşi magazinul nu funcţiona în mod legal în fiecare noapte în interior se aflau persoane care vindeau etnobotanice contracost, acest lucru fiind de notorietate în rândul consumatorilor din Sibiu. Mai mult, la solicitarea clienţilor fideli etnobotanicele erau livrate şi în locaţii indicate de aceştia. Membrii grupării aveau de asemenea în oraş locaţii prestabilite unde livrau unor consumatori atât din Sibiu cât şi din judeţele limitrofe. 
 
Etnobotanicele erau vândute elevilor şi studenţilor, la preţuri cuprinse între 5 lei şi 50 de lei pentru un pliculeţ, iar câştigul mediu zilnic al membrilor grupării era de aproximativ 5.000 de lei. Marea majoritate a consumatorilor sunt minori, şi toţi au acte medicale că au fost internaţi în spital cu delir, după consumul de etnobotanice. Mai mult, printre ei sunt consumatori cu tentative de suicid şi doi dintre ei au murit, iar consumul de etnobotanice e posibil să le fi agravat stările care au dus la gesturile suicidale, spun anchetatorii. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările