EXCLUSIV Scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Procurorii fac cercetări pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu

EXCLUSIV Scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Procurorii fac cercetări pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu

Scandalul ar fi pornit de al amenzile incasate de politistii rutieri - Foto Arhiva Adevărul

Un scandal de proporţii ”mocneşte” la Poliţia Rutieră Sibiu, unde ar fi dispărut, se pare, sume substanţiale din încasările pentru amenzile de circulaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Scandalul ar avea-o în centru, se pare, pe o fostă agentă de la Rutieră devenită între timp subofiţer la ISU Sibiu. Tânăra a plecat din IPJ la începutul lunii octombrie, după ce a dat concurs la pompieri şi după un scandal uriaş finalizat cu un dosar instrumentat în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. 
 
Potrivit unor surse judiciare, se pare că tânăra ar fi modificat ”din pix” sumele încasate de către agenţi din amenzile de circulaţie, sume pe care aceştia le predau la sfârşitul turei de lucru, şi ar fi creat un prejudiciu substanţial la calcularea căruia încă se lucrează. O comisie constituită la începutul lunii august la nivelul IPJ a verificat documentele, după care dosarul a fost declinat la Parchet.  
 
”Prin dispoziţia Şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, în conformitate cu prevederile O.M.A.I. nr.1519 din 28.11.2006 pentru aprobarea „Normelor metodologice privind utilizarea chitanţelor amenzi contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice” precum şi Legea nr. 22 din 18.11.1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor a fost numită o comisie de inventariere a chitanţelor amenzi contravenţionale aflate asupra gestionarilor de chitanţe de la Serviciul Rutier Sibiu, pentru perioada 2010-2015. 
 
Comisia a procedat la verificarea chitanţelor aparţinând gestionarilor de chitanţe de la Serviciul Rutier – I.P.J. Sibiu, a situaţiilor sumelor încasate/documentelor justificative precum şi a chitanţelor emise de către Direcţia Fiscala Locala Sibiu reprezentând amenzi contravenţionale încasate pe loc. În urma acestei inventarieri s-a constatat că există suspiciunea rezonabilă de comitere a infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals, fapte prevăzute şi pedepsite de articolele 295,  321 şi 323 Cod Penal, fapt pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmând ca procurorul să stabilească dacă există persoane suspecte de săvârşirea faptelor şi să decidă dacă formulează acuzaţii penale sau este o răspundere delictuală civilă. 
 
Referitor la cuantumul prejudiciului creat, vă comunicăm că suma certă va fi  stabilită pe bază de expertiză contabilă sau calcul al specialiştilor care gestionează bugetul local, iar în funcţie de o eventuală expertiză grafoscopică vor fi stabilite persoanele care au întocmit şi care au semnat documentele justificative”, se arată în răspunsul remis la solicitarea Adevărul de către IPJ Sibiu. 
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis în acest caz un dosar penal în care cercetările sunt în curs. ”Există o cauză penală în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, urmând a se stabili dacă s-au comis aceste fapte şi persoanele care se fac vinovate de comiterea lor”, a declarat pentru Adevărul Adriana Şandru, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.  
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Edilul din Şelimbăr ar fi fost prins conducând pe contrasens însă nimeni nu a suflat o vorbă despre eveniment: Maricuţa a contestat sancţiunea în instanţă, care va decide dacă acesta va rămâne sau nu fără permis pentru 60 de zile.
 
 
Procurorii DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia au făcut vineri percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Sibiul.

Averea fabuloasă a lui Daniel Maricuţa, primarul comunei Şelimbăr, cercetat într-un dosar de corupţie cu prejudiciu estimat de peste 100 de milioane de euro

Edilul din Şelimbăr, al cărui nume apare în dosarul de corupţie în care DNA face miercuri percheziţii la Sibiu, are o avere considerabilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările