UPDATE Eliminare în bloc la BAC. Ministrul Educaţiei: elevii din două săli de clasă au fost daţi afară pentru fraudă. Ambele clase, din judeţul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din două săli de examen au fost eliminaţi din examenul de BAC FOTO Arhiva Adevărul
Elevii din două săli de examen au fost eliminaţi din examenul de BAC FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, joi, la Sibiu, că elevii din două săli de clasă vor fi eliminaţi, după ce au fraudat examenul de Bacalaureat, totul fiind înregistrat cu ajutorul camerelor de supraveghere.

UPDATE, ora 12.55: Potrivit ministrului Remus Pricopie, cele două situaţii de fraudă înregistrate pe camerele de supraveghere au avut loc luni, respectiv, miercuri, într-o sală din Năvodari şi într-una din Mangalia. „Aşa cum am spus şi duminică, noi am considerat că aceste înregistrări nu sunt valorificate. Urmărim şi ce se întâmplă mai departe şi am cerut inspectorilor să fie foarte atenţi la înregistrări, să le revadă şi acolo unde sunt situaţii de fraudă să intervină. Aşa se întâmplă că, practic, Constanţa a identificat o situaţie care s-a întâmplat luni şi una care s-a întâmplat ieri, şi anume au fraudat examenul candidaţii dintr-o sală întreagă şi acum se analizează cu mare atenţie şi practic toţi cei identificaţi în înregistrarea video vor fi eliminaţi din examen. Se aplică legea“, a mai spus ministrul. Potrivit acestuia, separat, este analizată şi situaţia profesorilor care se aflau la supravegheat în cele două săli. „În momentul de faţă, s-a constituit o comisie la nivelul inspectoratului pentru a analiza din punct de vedere juridic situaţia profesorilor care ar fi trebuit să prevină astfel de lucruri şi nu au făcut-o“, a mai declarat Pricopie, la Sibiu.

„Astăzi este joi, mâine avem ultima probă de Bacalaureat, dar de luni si până astăzi avem peste 100 şi ceva de eliminaţi din examen. În dimineaţa aceasta, am primit un mesaj de la un inspector general şcolar care îmi spunea că în urma verificărilor unor casete cu înregistrări, din timpul probei de ieri, s-a constatat că în două săli de clasă s-a fraudat. Prin urmare, în acest moment, în timp ce noi discutăm, se fac actele pentru eliminarea în bloc a elevilor din două săli de clasă, din două centre de examen diferite. Ieri am avut o substituire de persoană, s-a prezentat la examen altcineva decât trebuia să se prezinte. Repet, toate aceste lucruri se întâmplă atunci când avem directori de liceu arestaţi pentru fraudă, avem alţi profesori sau elevi anchetaţi “, a declarat Remus Pricopie, aflat la o dezbatere, la Sibiu, privind strategia anticorupţie din sistemul de educaţie.

Citeşte şi:

O clasă întreagă eliminată de la Bac. La Liceul „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, ciornele circulau între elevi

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite