Drum surpat, gospodării şi subsoluri inundate în judeţul Sibiu. Codul portocaliu de ploi a fost prelungit

Drum surpat, gospodării şi subsoluri inundate în judeţul Sibiu. Codul portocaliu de ploi a fost prelungit

Un drum comunal surpat, zeci de gospodării şi subsoluri inundate, acesta este bilanţul ploilor de vineri seara în judeţul Sibiu. Salvatorii au intervenit în mai multe localităţi pentru a evacua apa.

Ştiri pe aceeaşi temă

ISU Sibiu a mobilizat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, 13 militari şi cinci autospeciale dotate cu motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate, ca urmare a ploilor abundente. 
 
Astfel, s-a acţionat la o gospodărie din localitatea Şura Mică, două gospodării din localitatea Nochrich şi o gospodărie din localitatea Glămboaca. Au fost afectate curţi, subsoluri şi demisoluri ale locuinţelor în cauză. În localitatea Nochrich, apa pătrunsese până în locuinţe. 
 
„În localitatea Sălişte, pompierii au evacuat apa de la un tub de canalizare, în sprijinul instituţiei de apă şi canalizare.S-a intervenit şi de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriilor localităţilor Nochrich şi Avrig”, a explicat căpitanul Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.
 
De asemenea, potrivit autorităţilor un echipaj de la Staţia de Pompieri Agnita a fost trimis în sprijinul poliţiei şi administraţiei comunei Bârghiş, în acţiunea de consolidare a drumului comunal 33 Zlagna - Pelişor, care s-a surpat la intrare în Zlagna. Poliţia a anunţat că traficul a fost restricţionat pe acest drum, fiind permis doar accesul autoturismelor, alternativ, pe o bandă. În zonă acţionează echipaje de poliţie şi ale administraţiei locale în vederea punerii în aplicare a măsurilor de consolidare a drumului.
 
Drumul comunal Zlagna-Pelişor, surpat FOTO IPJ SIbiu
 
Tot ieri, ISU Sibiu a monitorizat situaţia din judeţ, urmare a avertizărilor hidrologice şi meteorologice emise de către instituţiile abilitate, inclusiv au fost efectuate şi recunoaşteri pe râul Cibin care străbate municipiul Sibiu, fără a fi identificate probleme până la acest moment.
 
Veştile nu devin mai bune pentru următoarele zile. Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ploi abundente în judeţul Sibiu. Astfel, sâmbătă, până la ora 23:00, partea de sud a judeţului Sibiu se află sub incidenţa codului portocaliu, ceea ce înseamnă că va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 50 l/mp, iar în unele locuri - şi mai mult. Din cauza ploilor abundente a fost amânată şi deschiderea celui mai spectaculos drum din ţară - Transfăgărăşan.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: