Dorin Cioabă: „Tatăl meu este un caz de malpraxis, a fost omorât cu zile. Actele dovedesc acest lucru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul cel mare al autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioabă, a declarat miercuri dimineaţă, că are toate actele necesare care să dovedească cazul de malpraxis prin care tatăl acestuia a murit în Antalya. Dorin a spus că tatăl lui a fost omorât şi că va dovedi acest lucru.

Declaraţiile au fost făcute în această dimineaţă, la Sibiu, unde fiul cel mare al răposatului Florin Cioabă a ajuns. „Aşa cum am zis, cred că vineri va fi înmormântarea. Vrem să facem pregătirile aşa cum trebuie şi din cauza faptului că am fost toţi plecaţi încercăm să le rezolvăm cât mai repede. Mulţumim tuturor celor care au vărsat o lacrimă în memoria tatălui meu. Îi aşteptăm pe toţi cei care vor să vină să-şi ia rămas bun. Oricine poate să vină să participe la aceste funeralii. Ziua de astăzi este dedicată familiei şi prietenilor apropiaţi”, a spus Dorin Cioabă. 

Bărbatul, îndurerat, obosit şi cu lacrimi în ochi, a spus că începând din această seară se va face priveghiul „şi atunci vom avea program religios, vom avea inivitaţi speciali care vor ţine slujbe”. 

Fiul cel mare al regelui romilor a recunoscut că este extenuat, dar că este mulţumit că a reuşit să se ţine pe picioare pentru a face toate cele necesare înmormântării. „Îmi pare atât de rău că nu a murit acasă cu nepoţii lângă el”, a mai spus Dorin. 

Potrivit lui, preşedintele României, Traian Băsescu, este de asemenea aşteptat la înmormântare: Dorin Cioabă spune că preşedintele „a avut o relaţie mai deosebită cu tatăl meu”. „Dacă crede că a-şi lua la revedere este un mod frumos de a încheia prietenia cu tatăl meu, este binevenit“, a adăugat Dorin. 

Dorin Cioabă: tatăl meu a fost ucis cu zile

În ceea ce priveşte cazul morţii tatălui său, succesorul la tron susţine că este vorba de un caz de malpraxis şi că deţine actele necesare care să dovedească acest lucru.

„Am toate actele pentru că eu sunt boier şi am siguranţa să stau de vorbă cu oameni de specialitate. Tata este un caz de malpraxis, tata a fost omorât cu zile. Actele dovedesc acest lucru. Acum nu mă gândesc însă la acest lucru, decât la a-i oferi tatălui meu o înmormântare creştină penticostală, aşa cum îi permită religia”, a încheiat îndurerat Dorin Cioabă.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Alba-neagra cu inima regelui Cioabă

Deşi se vehiculase suma de 350.000 de dolari pentru serviciile medicale de care a beneficiat Florin Cioabă la spitalul din Antalya, fiul cel mic al acestuia ne-a declarat aseară că factura este de 22.000 de euro şi că va fi achitată integral de familie.

Controversă pe costul operaţiei lui Cioabă: spitalul Universitar Akdeniz din Antalya ar fi cerut 22.000 de euro

Spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya ar fi cerut de fapt 22.000 de euro pentru tratamentele şi operaţia la care a fost supus Florin Cioabă pe durata internării, au declarat, luni, apropiaţi ai familiei. Iniţial, a fost vehiculată suma de 350.000 de dolari, adică peste 260.000 de euro.

Sicriu de 11.000 de euro, comandat din America, pentru regele Florin Cioabă

Trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor este aşteptat să ajungă acasă, la Sibiu. Sicriul este unul special, comandat tocmai în America, susţin apropiaţii.

Bogdan Oprea: „E o minciună că Băsescu ar fi cerut Guvernului un avion gratis pentru Cioabă“

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, susţine că este „o minciună“ afirmaţia potrivit căreia şeful statului ar fi cerut Guvernului un avion gratis în cazul autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioabă.

Dorin Cioabă, fiul regelui romilor: „Noi am cerut ajutor consular de la statul român, nu ajutor financiar”

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, neagă că ar fi cerut ajutor financiar de la statul român.

A început circul: „Ciobizarea” României

„Ani de zile s-a vorbit de «manelizare», de «otevizare», de «becalizare» în România. Acum, urmează o nouă acţiune, «ciobizarea»”, scrie profesorul de istorie Florin Olteanu, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Ce s-a întâmplat cu inima „Regelui“

Florin Cioabă, autointitulat „Regele romilor“, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Fostul ministru al Sănătăţii, profesorul Mircea Cinteză, a declarat pentru adevărul.ro că dispozitivul de asistare circulatorie, care i-a fost montat lui Cioabă, are rolul de a prelua o parte din funcţiile inimii pentru a o ajuta.

Regele Cioabă va fi înmormântat după tradiţiile ţigăneşti: el nu trebuie atins, iar prin faţa lui nu au voie să treacă femei

Romii vor ţine 30 de zile de doliu după moartea regelui Cioabă, timp în care nu au voie să facă nunţi, nici botezuri. Pregătirile de înmormântare vor dura trei zile, după care regele va fi înhumat în cimitirul din Sibiu, în cavoul familiei. „În cele 30 de zile de doliu nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării. Suntem romii nomazi şi căldărari, sunt 27 de caste de romi”, explică Iulian Rădulescu, împăratul romilor.

Cine a fost Florin Tănase Cioabă. Povestea de viaţă a celui autoproclamat „regele ţiganilor de pretutindeni“

Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia  acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.

VIDEO Regele Cioabă, un gurmand recunoscut. Ospeţele de familie sunt celebre

Regele romilor, Florin Cioabă, a fost un gurmand recunoscut, iar ospeţele de familie de la casa Cioabă sunt celebre. Gurmand recunoscut, regele Florin Cioabaă a fost întotdeauna adeptul meselor mari, îmbelşugate, cu toţi membrii familiei, copii şi zeci de nepoţi şi strănepoţi.

Cum a primit mass media europeană vestea morţii lui Florin Cioabă

Interesul pentru cultura exotică a romilor a fost regăsit şi în articolele publicate de presa franceză, după ce un comunicat de presă al agenţiei AFP a anunţat decesul „regelui" autoproclamat al romilor, Florin Cioabă.

FOTO Florin Cioabă, un rege apropiat al familiei prezidenţiale

Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.

Damian Drăghici: „Cioabă avea o energie de adolescent, e o mare pierdere“

Cântăreţul Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat pentru adevarul.ro că „Florin Cioabă a fost un lider foarte important pentru comunitatea romă din România“, iar moartea sa reprezintă pierderea „unui om care a luptat pentru integrarea romilor cu o energie fantastică“.

VIDEO Extravaganţele regelui romilor, Florin Cioabă: a regizat un film, iar de 8 martie i-a cumpărat soţiei o stea de pe cer

Extravaganţele nu au lipsit din viata lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care duminică a murit într-o clinică din Antalya. Anul trecut, de 8 martie, soţia regelui romilor, Maria, a avut parte de o surpriză de proporţii. Dragostea lui Cioabă pentru ea a fost atât de mare, încât i-a cumpărat o stea botezată cu numele ei. Alături de steaua de pe cer, femeia care i-a stat alături încă de când Cioabă avea 14 ani a primit şi un splendid colier din aur.

FOTO Florin Cioabă a murit. Dorin Cioabă cere sprijin financiar de 350.000 de dolari pentru aducerea în ţară a tatălui său

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Acesta ar urma să fie adus în ţară luni, cu un avion privat.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite