Donaţie obligatorie către Biserică pentru viitorii şoferi sibieni

Toţi candidaţii care vor să obţină carnetul de şofer sunt obligaţi să plătească o taxă de cinci lei percepută de Prefectură şi Mitropolia Ardealului. În vreme ce sibienii nici nu ştiu pentru ce plătesc, oficialităţile spun că taxa este absolut normal şi că în alte judeţe este mult mai mare decât la Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITEŞTE ŞI:

Câte 350 de litri de benzină pentru 5.000 de kilometri pe lună pentru şefii de la CJ

Zborurile anulate la aeroport aglomerează autocarele şi trenurile spre Europa

Fiecare candidat pentru obţinerea carnetului de şofer este obligat să plătească o taxă de cinci lei pentru folosirea sălii de examinare. Şi asta pentru că Prefectura nu dispune de un spaţiu propriu pentru Serviciul Permise Auto şi foloseşte un spaţiu închiriat de la Mitropolia Ardealului. Mulţi dintre viitorii şoferi însă nici nu ştiu pentru ce plătesc taxa şi spun că se conformează ca să scape mai repede de examen. „Eu nici nu ştiam că taxa este pentru biserică. Ni s-a spus că trebuie să plătim o taxă pentru sală, am plătit-o şi gata! Acum aflu pentru ce era. Oricum e cea mai mică taxă pe care am plătit-o pentru dosar”, spune Aurel Mihai, aflat la adoua încercare pentru a obţine carnetul de şofer.

Totul este reglementat

Conducerea Serviciului Permise Auto spune că nu este nicio noutate această taxă şi că ea nu ar fi fost percepută dacă Prefectura avea spaţiul propriu. “Există un contract încheiat în 2008 între Prefectură şi Arhiepiscopia Sibiului în care este prevăzută această taxă pentru curăţenia spaţiului, current electric, apă, încălzire, deci utilităţi. Nu ştiu unde este problema? Şi când aveam sala la Liceul Independenţa liceul lua taxă de sală. Mi se pare normal din moment ce noi nu avem sala noastră.”, a declarat comisarul Nicolae Neghină, şeful Serviciului Permise.

O donaţie contractuală

Şi reprezentanţii Mitropoliei întăresc idea. „Este o donaţie pentru întreţinerea spaţiului de acolo. Noi lucrăm acum la un proiect prin care să fie reabilitată complet acea clădire. Când acesta va fi finalizat, nu se va mai percepe acea taxă. Este o învoială contractuală, aşa s-a negociat înainte de a fi semnat contractul de închiriere al acelui spaţiu. Nu Mitropolia a venit cu această propunere ci partea care a închiriat acel imobil” a declarat preotul Constantin Necula, consilier de imagine al Mitropoliei Ardealului.

Nu suntem singurul judeţ unde se percepe această taxă. În alte judeţe taxa este mult mai mare”, comisar Nicolae Neghină, şef Serviciu Permise Auto

Un an şi jumătate de taxă

Serviciul Permise Auto Sibiu funcţionează în acest spaţiu închiriat din luna noiembrie a anului 2008. Serviciul s-a mutat aici după ce la Sibiu a fost implementat sistemul electronic de susţinere a examenului auto. Cine nu promovează examenul plăteşte din nou taxa de sală, la reprogramare.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările