Deşi nu are o reţea de apă şi canalizare, un oraş din Ardeal vrea să aibă popicărie de 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiţa popicăriei din Miercurea Sibiului Sursa Turnul Sfatului
Schiţa popicăriei din Miercurea Sibiului Sursa Turnul Sfatului

Administraţia publică din Miercurea Sibiului a scos la licitaţie, pentru a doua oară, proiectul contruirii unei popicării, sub pretextul că în acest mod se va întregi zona sportivă a localităţii

Autorităţile locale susţin că investiţia reprezintă chiar o necesitate, „dorită şi promovată de toţi locuitorii oraşului”, fiind vorba despre „un joc de tradiţie în localitate, practicat de mulţi tineri din oraş şi satele aparţinătoare”. 

Este dată exemplu în acest sens Mărginimea Sibiului, unde de ani de zile se organizează competiţii oficiale de popice. 

Ideea nu ar fi deloc rea, dacă oraşul ar avea măcar o reţea de apă şi canalizare. Utilităţi pe care autorităţile promit să le realizeze cu fonduri europene accesate de operatorul regional Apă Canal SA Sibiu, în actualul exerciţiu bugetar european, după cum menţionează publicaţia locală „Turnul Sfatului”

Contractul pentru proiectarea şi execuţia popicăriei de la Miercurea Sibiului nu este o noutate, el fiind scos la licitaţie pentru a doua oară. La prima licitaţie nu s-a primit nici o ofertă. 

Construcţia care ar urma să fie realizată chiar lângă sediul Poliţiei, pe un teren de peste 1000 mp, va avea o suprafaţă de puţin peste 300 mp, pe un singur nivel, în care vor fi amenajate două piste de bowling. 

Investiţia ar urma să fie realizată din contribuţiile localnicilor: „Fondurile vor fi suportate din bugetul local al oraşului”, mai menţionează autorităţile locale.

Proiectul pentru apă şi canal apare pe site-ul Primăriei Miercurea Sibiului ca fiind din 2016, iar pentru realizarea lui ar fi nevoie de aproximativ 11 milioane de euro, bani pe care administraţia publică locală nu-i are. 

Miercurea Sibiului nu este singura localitate din Sibiu pentru care Regia de Apă şi Canal Sibiu trebuie să acceseze fonduri europene, dar este singurul oraş de pe lista care mai cuprinde o comună şi trei sate componente ale altor aşezări. Numai că în cazul tuturor proiectul nu pare să fi trecut de faza de acord, semnat anul trecut între operatorul regional şi Ministerul Fondurilor Europene. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Piste pentru biciclete la preţ de autostradă în oraşul preşedintelui României

Vloggeri din Londra, tur prin ţară. Ce loc au numit „Brazilia României” VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite