De ce sunt atraşi bărbaţii de femeile cu sâni mari şi cu fese proeminente. Explicaţia specialiştilor: „Este scris în ADN-ul uman“

De ce sunt atraşi bărbaţii de femeile cu sâni mari şi cu fese proeminente. Explicaţia specialiştilor: „Este scris în ADN-ul uman“

Studiile arata ca multi barbati prefera femeile cu forme proeminente, cum este Kim Kardashian

Atracţia bărbaţilor pentru femei cu forme bine definite are în primul rând legătură cu fertilitatea, dar formele pronunţate pot fi considerate un indicator al sănătăţii şi al unei rate mai ridicate de supravieţuire, spun specialiştii.

Aparent banală şi deseori ironizată, atracţia bărbaţilor pentru femei cu forme bine definite are explicaţii ştiinţifice foarte clare, legate în primul rând de fertilitate, dar şi de faptul că formele pronunţate sunt un indicator de sănătate. 
 
”Da, atracţia bărbaţilor pentru formele feminine are legătură cu fertilitatea. Este «scris» în ADN-ul uman să se ghideze după ceea ce este considerat a fi dezirabil pentru reproducerea speciei, pentru transmiterea celor mai bune gene, pentru protecţia cea mai bună a copiilor. 
 
Astfel, bărbaţii vor fi atraşi de femei cu sâni mai mari, deoarece acest lucru indică asigurarea hrănirii bebeluşului indiferent de posibilele dificultăţi materiale externe, în acelaşi timp cu faptul de a se afla în relaţie cu o femeie «hrănitoare» emoţional, cu atitudini materne faţă de ei şi faţă de copii, care să îi accepte şi să le ofere afecţiune în mod necondiţionat. Aceste caracteristici fac ca femeia «maternă» să fie considerată mai stabilă în atitudini, în relaţionare cu partenerul, şi de aceea mai sigură pentru a rămane în familie şi pentru a creşte copiii. 
 
Atracţia faţă de un posterior mai bombat este dată de ideea de fertilitate, în sensul că un bazin mai larg poate ţine o sarcină în mai mare siguranţă, cu riscuri şi complicaţii mai puţine, deci asigură o mai buna dezvoltare fătului, în acelaşi timp cu o naştere mai uşoară. Stocarea grăsimilor în zona fundului şi nu în zona mijlocului se datorează şi unor mai mari cantităţi de estrogen în corp, un hormon specific femeilor. 
 
În plus, formele corpului mai pronunţate sunt şi indicatori de sănătate şi rată mai ridicată de supravieţuire, datorită faptului că, în creierul nostru, stocarea grăsimilor pe corp este legată de a fi bine hrănit, a fi rezistent în timpul frigului si foametei, a nu suferi de boli şi a avea o imunitate ridicată, făcând astfel femeia mai dezirabilă. Aceste caracteristici sunt considerate atractive datorită importanţei lor directe, în creşterea copiilor, dar şi indirecte, ca gene «bune» de transmis urmaşilor”, explică Oana Vasiu, psiholog clinician, master în psihoterapie analitică. 
 
Cercetări făcute la Georgia Gwinett College şi la Uuiversitatea din Texas, citate de nbcnews.com, arată că femeile cu şolduri proeminente au acelaşi efect de ”recompensă” asupra creierului masculin ca şi drogurile, spre exemplu. 
 
”A te uita la o femeie cu forme poate fi perceput în mintea bărbaţilor ca o recompensă, asemănătoare cu senzaţia dată de consumul de alcool sau de droguri. Şoldurile bine propoţionate sunt asociate cu fertilitatea şi starea generală de sănătate. Pentru a explica acest tip de comportament, cercetarea a inclus 14 bărbaţi de 25 de ani, cărora li s-a cerut să spună cât de atractive au găsit imaginile cu 7 femei dezbrăcate înainte şi după o operaţie estetică în urma căreia s-au ales cu şoldurimai proeminente. Operaţia nu a redus din greutate, ci doar a redistribuit-o, prin implantarea de grăsime recoltată de pe talie pe fese. Scanările făcute pe creierul bărbaţilor au arătat că imaginile cu femeile după intervenţiile estetice au activat părţi ale creierului legate de recompense, inclusiveregiunile asociate cu reacţiile la droguri şi alcool”, arată sursa citată.
 
Un alt studiu, făcut de o companie de lenjerie britanică şi citat de mic.com, arată că bărbaţii preferă femeile cu forme proeminente, cum sunt Kim Kardashian şi modelul Kelly Brook. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Umorul bărbaţilor este o trăsătură foarte sexy în ochii femeilor, care consideră bărbaţii amuzanţi mult mai atractivi. Mai mult decât atât, s-a descoperit că reprezentanţii sexului puternic capabili să pună pe faţa femeilor zâmbete largi sunt amanţi desăvârşiţi.
 
 
De ce de multe ori „băieţii răi” sunt preferaţi în detrimentul celor serioşi, care nu sunt amatori de sezanţii tari şi excese? Psihologii spun că sunt mai mulţi factori care influenţează aceste decizii, de la background-ul familial şi până la nevoia de a deveni „popular”. Oamenii de ştiinţă spun şi că hormonii au un cuvânt important de spus.
 
 
Aspectul fizic al potenţialei partenere şi atracţia sunt lucrurile de care ţin cont cel mai mult bărbaţii din România când îşi caută o parteneră, potrivit unui sondaj online. Femeile, în schimb, pun mai puţin accent pe aceste criterii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: