Daniela Presecan şi-a deschis o afacere inspirată din meseria de „mămică“

Daniela Presecan şi-a deschis o afacere inspirată din meseria de „mămică“

Daniela Presecan

 Daniela este medic de familie şi mamă a doi băieţei. Înainte de a-l naşte pe băieţelul cel mare a fost extrem de speriată de ceea ce urma să i se întâmple. Asta a inspirat-o, iar acum face cursuri pentru viitoarele şi actualele mămici.  

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniela a copilărit prin spitalul judeţean. Acolo mergea, de mic copil, pentru că mama lucra aici ca şi asistentă la secţia de sterilizare. Şi-a dorit extrem de mult să fie medic iar lucrurile au devenit tot mai serioase o dată cu trecerea anilor. Pe clasa a XII-a, ceva a îndemnat-o să urmeze un alt drum. „Eu îndrăgeam şi îndrăgesc extrem de mult şi acum muntele şi plimbările în aer liber. Nu eram prietenă foarte bună cu chimia. Acesta a fost motivul pentru care am dat înapoi şi admiterea am dat-o la facultatea de Geografia Turismului. Nu am stat departe de medicină decât doi ani. M-am gândit că nu poate fi chimia atât de complicată, m-am pregătit şi am dat apoi la medicină. Am vrut medicină de familie, deşi cea de urgenţă a fost prima mea dragoste, a doua a fost pediatria. Am şi petrecut multe luni apoi la pediatrie“, mărturiseşte Daniela Presecan. A urmat apoi rezidenţiatul în medicină de familie.


Familia se întregea
În urmă cu cinci ani a venit timpul să se împlinească nu doar în plan profesional. Familia ocupa un loc extrem de important iar pe atunci avea să afle că va fi mămică. Pe cât de fascinant putea fi, şi a şi fost, pe atât de speriată urma să fie Daniela. „Pe atunci am tot căutat cursuri pentru graviduţe, pentru mame şi nu am găsit nimic. Aveam o mulţime de întrebări, unele mi se păreau extrem de penibile şi singura variantă a fost să apelez la alte prietene, devenite între timp mămici. Dar uneori aveam impresia că am întrebări atât de penibile de pus, încât mi-era jenă să le adresez. Atunci mi-a trecut prima dată prin cap că un centru special pentru femeile însărcinate, nişte cursuri pentru ele, ar fi extrem de utile. A urmat apoi a doua sarcină, iar după ce am devenit mamă pentru a doua oară m-am decis. De curând am reuşit să deschidem acest centru, care oferă viitoarelor mămici, dar şi mămicilor, o mulţime de informaţii pentru a le da încrederea în ele, pentru că le este frică de ceea ce va urma, şi e normal să fie aşa. Noi le oferim răspunsuri“, spune Daniela Presecan. 
Centrul Danielei oferă o mulţime de cursuri extrem de utile viitorilor părinţi, pentru că nu doar mămicile pot participa la ele. Aici pot afla totul despre sarcină, dar şi perioada ulterioară ieşirii din maternitate. „Centrul nostru oferă mai multe cursuri, printre care cursul lamaze, puericultură, diversificarea alimentaţiei şi prim ajutor pentru bebeluş. De asemenea, echipa noastră este întregită de un kinetoterapeut, un logoped şi un psiholog pentru a oferi o paletă cât mai vastă de servicii femeilor însărcinate , dar şi tinerelor mămici şi copilaşilor lor”, mai spune Daniela Presecan. În plus, atât viitoarele mămici cât şi proaspetele mame şi bebeluşii lor, pot beneficia de şedinţe de masaj, dar şi aqua gym.
 
Profil:
Născută: 28 ianuarie 1975, Sibiu
Studii: Facultatea de Medicină Victor Papilian Sibiu
Familie: căsătorită, doi copii

Ce îi place
Daniela adoră drumeţiile, iubeşte extrem de mult muntele şi visează să aibă timp să meargă într-o cabană în vârf de munte, departe de civilizaţie.

Ce nu îi place
Detestă birocraţia, cu care a tot avut de a face înainte de a deschide acest centru . Urăşte şi oamenii ironici, care te privesc şi îţi vorbesc cu superioritate.

Întrebări şi răspunsuri:
De ce  recomandaţi aceste cursuri pentru femeile însărcinate?

Pentru a crea un confort psihic, pentru a le da viitoarelor mămici toate informaţiile de ordin medical de care au nevoie, pentru a le încuraja. Numai aşa vor fi mai liniştite şi vor ştii la ce să se aştepte. Vor fi mult mai încrezătoare.

Cele care vin aici sunt speriate?
E şi normal să fie speriate, dar noi aici le aducem aminte că există instincte. Noi, în viaţa de zi cu zi, încercăm să controlăm totul, dar naşterea vine din instinct. Noi le învăţăm ce trebuie să facă pentru a le fi mai uşor, le învăţăm faptul că nouă corpul ne dă nişte semne şi ştiu astfel la ce să se aştepte, cu bune şi rele.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: