Daciana Sârbu, despre candidatura pentru Parlamentul European: „Eu am fost în politică înainte de a fi soţia premierului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daciana Sârbu
Daciana Sârbu

Daciana Sârbu a declarat vineri, la Sibiu, întrebată fiind în legătură cu prezenţa mai multor rude ale unor lideri politici pe listele pentru Parlamentul European, că în ceea ce o priveşte a fost în politică înainte de a deveni soţia lui Victor Ponta.

Întrebată cum comentează faptul că pe liste se întâlnesc foarte multe rude ale unor politicieni importanţi sau coincidenţe de nume, Daciana Sârbu a răspuns că ”Nu e o coincidenţă de nume la noi. Eu mi-am păstrat numele după căsătorie. Eu am fost în politică înainte de a fi soţia premierului.  

Eu nu am să-mi atac colegele şi colegii. Nu primesc lecţii de la cei care au denigrat ţara la Bruxelles (reprezentantanţii PDL  - n.r). Ei vin şi ne atacă pe subiecte de genul acesta, pentru că nu au cum să ne atace pe subiecte serioase”, a spus Daciana Sârbu.  

Prezentă de asemenea la Sibiu, colega de partid a Dacianei Sârbu, europarlamentarul Corina Creţu, a adăugat că, în legislativul european, ”nu ştie nimeni” că aceasta este soţia premierului. 

„Vă invit pe toţi la Bruxelles să vedeţi cât e de respectată Daciana Sârbu care este europarlamentarul Daciana Sârbu şi nu soţia cuiva. Acolo nu ştie nimeni că este soţia premierului Ponta”, a spus Corina Creţu. 

Europarlamentarul PSD i-a atacat la Sibiu şi pe colegii de legislativ din PDL. ”Oamenii nu trebuie să uite cât rău au făcut delegaţia PDL în PE şi faptul că acum n-ar trebui să ne mai dea lecţii anumite persoane care şi-au denigrat ţara, şi au minţit, şi au făcut rău. Din punctul meu de vedere n-ar trebui să mai ajungă acolo pentru că să faci rău ţării din care provi şi direct oamenilor de acolo care te-au votat sau nu, este un lucru extrem de grav. Să minţi despre ţara ta, la fel şi trebuie să-i sancţionăm”, a spus Daciana Sârbu. 

Nu au lipsit acuzele la adresa celor din PMP, dar şi a Monicăi Macovei. ”Şi aceşti PMP care se ascund acum, în frunte cu domnul Preda, care e cap de listă şi care făcea exact ca doamna Macovei, doar că ei s-au împachetat altfel acum şi vor să fie reformaţi. Cu cine? Cu aceeaşi care au făcut rău cinci ani de zile. 

Faptul că în continuare avem MCV, că n-am fost în stare să ne batem să-l scoatem. Pentru că în fiecare sesiune a spus (Monica Macovei – n.r) că noi suntem corupţi, cum încălcăm statul de drept, cum dăm lovituri de stat. Nimeni, chiar nimeni nu plăteşte pentru aceste minciuni? Eu sper ca electoratul să-i facă să plătească. 

Este incalificabil să te duci acolo şi să iei cuvântul împotriva oamenilor care te-au votat şi să vorbeşti împotriva ţării. Este o ruşine în PE să vorbeşti împotriva ţării tale. Oamenii ăia nu înţeleg aşa ceva”, a mai spus Daciana Sârbu. 

Daciana Sârbu şi Corina Creţu au participat, vineri, la Sibiu, la o dezbatere pe tema alegerilor europarlamentare. 

Vă mai recomandăm: 

EU Observer, despre europarlamentare: Politicienii români îşi pun rudele pe funcţii călduţe la Bruxelles

Alegerile europarlamentare reprezintă o metodă prin care politicienii români deschid calea rudelor, prietenilor şi soţiilor către un post călduţ, în Occident, se arată într-un articol publicat de EU Observer.

Dorinţa femeilor din PSD de 8 martie: Ponta să candideze la Preşedinţie. Mesajul premierului de Ziua Femeii

Premierul Victor Ponta a participat sâmbătă la reuniunea femeilor social-democrate ce s-a desfăşurat la Sala Palatului din Bucureşti. Toate femeile social-democrate îşi doresc ca Victor Ponta să candideze la Preşedinţie din partea PSD. Cu ocazia zilei de 8 martie, premierul a oferit tuturor femeilor un buchet de flori virtual.

EXCLUSIV Petrecere organizată de PSD Cluj, la câteva ore după înmormântarea victimelor accidentului aviatic din Apuseni

La câteva ore după ce la Bucureşti se termina înmormântarea pilotului Adrian Iovan, la un hotel de 4 stele din Cluj-Napoca, membri de vază ai PSD începeau o uriaşă petrecere cu 1.200 de invitaţi. Printre ei s-au numărat Daciana Sârbu, eurodeputat PSD, Ioan Rus, fost ministru de Interne, Vasile Dâncu, fost ministrul al Informaţiilor, Corina Creţu, europarlamentar, parlamentari şi primari PSD. O petrecere asemănătoare a organizat şi PDL Cluj.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite