Cum s-au trezit angajaţii CFR Sibiu că trebuie să poarte salopete second-hand inscripţionate cu sigla Mercedes-Benz

Cum s-au trezit angajaţii
CFR Sibiu că trebuie să poarte salopete second-hand inscripţionate cu sigla Mercedes-Benz

Salopetele primite sunt second-hand şi provin de Mercedes Benz FOTO turnulsfatului.ro

Angajaţii CFR Sibiu au primit la muncă salopete de protecţie second-hand inscripţionate cu sigla Mercedes-Benz. Incidentul este cauzat de o firmă din Bucureşti care a participat la o licitaţie pentru haine organizată de Regionala CFR Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salopetele au fost achiziţionate de la firma SC Hydro Energo Invest SRL Bucureşti la preţul de 52,33 lei + TVA – bucata. În total au fost cumpărate 1.163 de salopete, în urma unei licitaţii în care s-a ales cel mai avantajos preţ. Iniţial, firma câştigătoare a procedurii a trimis o mostră cu o salopetă de protecţie în regulă.

Când a ajuns coletul mare, deasupra au fost aşezate câteva salopete noi, iar restul erau second-hand, inscripţionate cu sigla companiei Mercedes Benz. Cei de la firma câştigătoare au acoperit sigla de pe piept cu pânză, dar au uitat să ascundă şi eticheta pe care scrie ţara de provenienţa.

„Am solicitat salopete de lucru, ni s-a transmis o mostră şi totul era în regulă. Doar că atunci când a venit coletul cu întreaga cantitate, am văzut că nu pot fi folosite. Au acoperit sigla Mercedes Benz cu o pânză, să nu se vadă că sunt second-hand. Am solicitat să se reglementeze această situaţie, pentru că este o bătaie de joc“, a declarat liderul de sindicat Georgel Petrache, citat de turnulsfatului.ro. 

CFR a făcut plângere penală

Reprezentanţii CFR SA susţin că au somat furnizorul şi i-au cerut banii înapoi. A fost depusă şi o plângere penală pentru recuperarea prejudiciului.

„Anunţul pentru achiziţia descentralizată a 1.163 de costume salopetă noi a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, de serviciul de specialitate din cadrul Sucursalei Regionale CF Braşov. După evaluarea ofertelor, firma S.C. Hydro Energo Invest SRL a fost desemnată câştigătoare, fiind încheiat contractul de furnizare produse. Odată cu furnizarea primului lot de salopete, reprezentanţii locali au întocmit precese verbale privind calitatea necorespunzătoare a costumelor salopetă (produse uzate şi/sau diferite comparativ cu mostra), iar Sucursala Regională CF Braşov a notificat oficial furnizorul în legătură cu marfa necorespunzătoare livrată şi obligativitatea, conform prevederilor contractuale, de înlocuire a produselor neconforme în termen de maxim 10 zile de la primirea notificării. Menţionăm faptul că, pentru recuperarea prejudiciului, reprezentanţii SRCF Braşov au blocat garanţia de bună execuţie şi au demarat procedurile legale de stabilire şi recuperare a prejudiciului creat de firma S.C. Hydro Energo Invest SRL, prin formularea şi depunerea unei plângeri penale“, ne-a declarat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările