Cum gătim o salată orientală delicioasă – secretele reţetei lui Bogdan Roman, care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai populare preparate în rândul gospodinelor, salata orientală, se prepară repede şi simplu şi poate fi servită atât ca garnitură, cât şi ca fel principal, pentru vegetarieni.

O reţetă delicioasă de salată orientală oferă Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie al Masterchef, pe blogul său. 

Aveţi nevoie de un kilogram de cartofi (preferabil cartofi roşii), 2-3 cepe (preferabil roşii), 100 de grame de măsline feliate sau curăţate de sâmburi, 2-3 ouă fierte, 4-5 linguri de ulei (preferabil de măsline), 2-3 linguri de oţet, sare, piper alb.  

  

Mod de preparare

“Spălăm cartofii foarte bine cu apă caldă. Când suntem siguri că sunt curaţi, îi punem la fiert în apă cu sare, fără să îi curăţăm de coajă. În alt vas, mai mic, punem ouăle la fiert după ce le-am spălat bine. Separat curăţăm ceapa şi o tăiem rondele subţiri sau solzi subţiri dar lungi. Frecăm puţin ceapa cu sare. 

Verificăm cartofii dacă sunt fierţi. Putem folosi o furculiţă sau o scobitoare pentru asta. Dacă pătrunde uşor în cartof, oprim focul şi răcorim cartofii în apă rece. Curăţăm cartofii de coajă şi îi tăiem după preferinţe. Preferabil să îi tăiem subţire. Adăugăm ceapa roşie, măslinele, un praf de sare, un vârf de cuţit de piper alb, ouăle tăiate precum cartofii, uleiul şi oţetul. Amestecăm bine şi lăsăm măcar o oră la rece. 

Această salată se poate face şi de post prin eliminarea oului. Rămâne cel puţin la fel de gustoasă. Servim rece şi cu poftă”, spune Bogdan Roman. 

Vă mai recomandăm: 

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Secretele maestrului Radu Anton Roman pentru cele mai bune murături de casă: de ce se pun borcanele pe lame de cuţit

Legendarul maestru bucătar Radu Anton Roman dezvăluie, într-una din cărţile sale, secretele celor mai bune murături pe care orice gospodină le poate prepara acasă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite