Cum explică Poliţia din Sibiu faptul că Iohannis nu a fost amendat pentru lipsa măştii atunci când a mers la biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Într-un răspuns transmis bărbatului care a semnalat că, în 10 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a mers prin Sibiu fără mască de protecţie, deşi aceasta era obligatorie în aer liber, Poliţia spune că „în urma verificărilor, nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal”, conform publicaţiei locale Turnul Sfatului.

Luna trecută, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi la Sibiu, la redeschiderea Catedralei Evanghelice. Cuplul prezidenţial a fost surprins în centrul oraşului fără mască de protecţie, deşi din ziua respectivă, 10 octombrie, purtarea măştii devenea obligatorie inclusiv în aer liber.

Un bărbat din Sibiu a trimis Ministerului Afacerilor Interne o plângere care îl vizează pe preşedinte şi pe soţia sa pentru această aparentă încălcare a legii. În răspunsul venit la aproape două luni distanţă, poliţiştii din Sibiu i-au explicat bărbatului că nu-i poate amenda pe cei doi, deoarece nu există o bază legală pentru a face asta.

„În urma verificărilor efectuate privind petiţia dumneavoastră, vă comunicăm faptul că nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal”, transmit poliţiştii în răspuns, potrivit Turnul Sfatului.

Explicaţia este că în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu care impunea din 10 octombrie obligativitatea măştii, exista şi o derogare, pe care autorităţile o invocă în răspuns. Potrivit acesteia, erau scutite de purtarea măştii persoanele „care desfăşoară activităţi în spaţiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”.

Nu este prima sesizare care îl vizează pe Iohannis pentru nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19. Preşedintele a fost iertat de amendă şi pentru lipsa măştii la Congresul PNL, organizat la Romexpo, în 25 septembrie. În acest caz, Poliţia Sectorului 1, Secţia 2 Poliţie, a explicat că deşi legea a fost încălcată, preşedintele nu a fost amendat deoarece la faţa locului nu se afla niciun poliţist care să constate că acesta nu purta masca de protecţie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite