Circulaţie oprită temporar pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, din cauza viscolului şi ceţii

Circulaţie oprită temporar pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, din cauza viscolului şi ceţii

FOTO Cristian Toma/ arhiva

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan este întreruptă, luni, pentru toate categoriile de autovehicule între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă ca urmare a vizibilităţii reduse provocate de viscol şi de ceaţă, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De asemenea, pe sectorul respectiv de drum există pericol de producere a avalanşelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit CNAIR, luni, la prânz, circulaţia rutieră a fost închisă temporar pe Transfăgărăşan (DN 7 C), între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, pentru toate categoriile de autovehicule.

Decizia a fost luată ca urmare a vizibilităţii reduse provocate de viscol şi de ceaţă.

”Atenţionăm totodată participanţii la trafic de existenţa riscului de producere de avalanşe, pe sectorul menţionat, ca urmare a depunerii consistente de zăpadă pe versanţi”, anunţă CNAIR.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu au precizat că decizia a fost luată pentru câteva ore, astfel încât să permită îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. 

De asemenea, CNAIR reaminteşte că este închis circulaţiei, din cauza condiţiilor meteorologice, şi sectorul de drum Rânca – Obârşia Lotrului de pe Transalpina (DN 67 C).

CNAIR recomandă şoferilor să respecte semnalizările rutiere şi restricţiile instituite temporar, dar şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţia in condiţii de iarnă în cazul în care tranzitează zonele montane afectate de ninsori.

citeste totul despre: