UPDATE Trafic blocat total pe Valea Oltului, după ce un TIR a intrat într-o casă, în Lazaret. Şoferul, încarcerat FOTO

UPDATE Trafic blocat total pe Valea Oltului, după ce un TIR a intrat într-o casă, în Lazaret. Şoferul, încarcerat FOTO

TIR intrat într-o casă pe Valea Oltului Foto Adevărul - credit Ruxanda Galut

Incidentul s-a produs pe DN 7 / E 81, pe raza localităţii Lazaret, din judeţul Sibiu, pe Valea Oltului, marţi după-amiaza, 9 noiembrie.

Update, ora 16:40 Reprezentanţii Poliţiei Sibiu au revenit cu noi informaţii despre accidentul de pe Valea Oltului, din Sibiu: „Conducătorul ansamblului TIR, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din judeţul Prahova, a suferit vătămări corporale şi a fost transportat la spital, conştient. Trafic în zonă este blocat total în continuare”.

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

„DN 7, Lazaret, trafic blocat pe direcţia Vâlcea  - Sibiu, după ce un ansamblu rutier a intrat în coliziune cu un imobil. Momentan, circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, Elena Welter.
 
„Blocaj pe ambele sensuri în localitatea Lazaret - Sibiu, din cauza unui TIR care a ieşit de pe carosabil, ora producerii accidentului aproximativ 15:20. Nu se circulă pe nici un sens. La faţa locului au ajuns Poliţia, pompierii şi Ambulanţa”, au anunţat participanţii la trafic pe reţelele de socializare.
 

TIR intrat într-o casă pe Valea Oltului în Lazaret - Sibiu Foto Adevărul

Accidentul s-a produs pe DN 7, la km 241 + 350 m. Şoferul TIR-ului a rămas încarcerat. La faţa locului s-au mobilizat de urgenţă două echipaje SMURD dintre care unul cu medic şi un echipaj de descarcerare. Intervenţia se află în dinamică.
 
La scurt timp de la primele informaţii oficiale, Poliţia Sibiu a revenit şi a menţionat că traficul în zonă s-a blocat total.
 
TIR intrat într-o casă pe Valea Oltului Foto Adevărul - credit Simona Băncilă Hleba

Acest eveniment rutier nu a fost singular marţi pe Valea Oltului. La nici 20 de kilometri depărtare, în Vâlcea, cu aproximativ trei ore mai devreme, traficul a fost din nou blocat total şi apoi parţial, după ce un autoturism s-a oprit în şanţul de pe marginea drumului. Două persoane, dintre care una încarcerată, au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului şi au fost mai apoi transportate la spital. 

 
Iar în judeţul Sibiu, tot marţi, a mai fost raportat un accident rutier pe Şoseaua Sibiului din Mediaş, unde o femeie în vârstă de 52 de ani a fost lovită de o maşină în timp ce traversa pe trecerea pentru pietoni. La volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Mediaş. Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. În acest caz însă nu au fost probleme de trafic.
 
Poliţiştii sibieni recomandă participanţilor la trafic să dea dovadă de prudenţă şi responsabilitate în timpul deplasării pe drumurile publice şi vin cu o serie de recomandări: „Circulaţi cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă şi în condiţii de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută. Măriţi distanţa între maşini astfel încât să puteţi opri la timp în cazul unui incident neprevăzut. De asemenea, nu frânaţi brusc! Nu depăşiţi în condiţii de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite şi asiguraţi-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta. Folosiţi luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră şi categoria de drum pe care vă aflaţi. Atenţie, proiectoarele de ceaţă se folosesc exclusiv pe timp de ceaţă! În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!”, îi sfătuiesc poliţiştii pe şoferi.
 
Nu au fost uitaţi nici pietonii din seria de recomandări: „Le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapoviţa şi ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceţi acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversaţi până când şoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!”
 

Vă mai recomandăm şi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările