Cinci nominalizări la Gala UNITER 2014 pentru Teatrul Naţional din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Teatrală din România a anunţat lista nominalizărilor pentru ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a fost nominalizat la cinci categorii.

Toate nominalizările sunt pentru spectacolul Maestrul şi Margareta după Mihail Bulgakov, la categoriile cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor - Zoltán Balász, cel mai bun scenograf -  Velica Panduru şi Zoltán Balász, cel mai bun actor în rol principal - Marius Turdeanu şi cea mai bună actriţă în rol principal - Mariana Mihu. 

„Pentru noi aceste nominalizări sunt o bucurie şi reprezintă o recunoaştere importantă a activităţii noastre având în vedere dimensiunea proiectelor propuse, dar şi turneele întreprinse.”, spune Constantin Chiriac, directorul TNRS. Pentru a XXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Andreea Dumitru, Sebastian-Vlad Popa şi Ionuţ Sociu. 

„Maestrul şi Margareta” este o adaptare după romanul omonim al scriitorului rus Mihail Bulgakov. Considerată una dintre cele mai importante opere ale secolului al XX-lea, capodopera romancierului Mihail Bulgakov tratează tema eternei lupte dintre bine şi rău, dar şi a liberului arbitru printr-o fascinantă poveste de dragoste ce are loc într-un peisaj suprarealist al Uniunii Sovietice. Montarea de pe scena Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare ce combină proiecţii video cu momente muzicale live, iar ideea decorului îşi găseşte inspiraţia într-o veche biserică armenească, descoperită de regizor în Polonia. Viziunea regizorală a lui Zoltán Balázs ţese din firele simbolice şi alegorice ale romanului o structură de complexitatea unei spirale ADN. Substraturile şi oglindirile complexe din textul lui Bulgakov sunt exploatate de regizorul maghiar asemenea unui mozaic monumental, în două variante de spectacol, fiecare cu interpretări actoriceşti distincte. Spectacolul este construit cu o distribuţie dublă ce reuneşte atât actori de la Teatrul Naţional din Sibiu, cât şi actori de la Teatrul Maladype din Budapesta.

Premiera spectacolului a avut loc pe data de 22 martie 2013 şi îi aduce pe scenă pe actorii Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Mariana Mihu/Ákos Orosz, Ema Veţean, Pali Vecsei, Serenela Mureşan/ Zoltán Lendváczky, Eduard Pătraşcu/ Erika Tankó, Adrian Matioc, Cătălin Pătru, Ciprian Scurtea, Diana Fufezan, Florin Coşuleţ, Mihai Coman, Viorel Raţă, Dan Glasu, Vlad Robaş, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Gabriela Neagu, Eva Ungvari şi Sanda Anastasof.  Spectacolul se bucură, de asemenea, de contribuţia scenografei Velica Panduru şi a muzicianului Zeno Apostolache.

„Maestrul şi Margareta” este o coproducţie a Teatrului Naţional din Sibiu în parteneriat cu Teatrul Maladype din Budapesta. Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc joi, 13 martie, de la ora 19:00. Cea de-a XXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 28 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureş.

Vă mai recomandăm: 

Miss Bikini pe schiuri se alege pe 8 martie, la Arena Platoş

Cele mai frumoase doamne şi domnişoare experte în ale schiului şi snowboardului vor oferi un spectacol memorabil pe pârtie, sâmbătă, 8 Martie, de Ziua Femeii, la o nouă ediţie a concursului Miss Bikini Arena Platoş. Evenimentul va fi prezentat de Dani Oţil.

Bâlea şi Păltinişul îşi aşteaptă turiştii. Unde schiem în această iarnă, la Sibiu

Iubitorii de munte sunt aşteptaţi şi în acest an la Păltiniş, cea mai veche statiune montană din România, dar şi în decorul de poveste de la Bâlea Lac, în inima munţilor Făgăraş.

Hotelul de gheaţă, minunea de la Bâlea Lac

Aproximativ 10.000 de cărămizi uriaşe de gheaţă vor fi folosite pentru a fi ridicat, la Bâlea Lac, cel de-al nouălea hotel de gheaţă. Clădirea neobişnuită va fi inaugurată pe 25 decembrie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite