Cele mai bune reţete de supe preparate în bucătăria „fără foc“. Cum se găteşte delicioasa ciorbă de andive cu smântână
0Extrem de uşor de preparat, supele din bucătăria raw vegană sunt absolut delicioase şi conţin foarte multe vitamine de care organismul are nevoie.
Câteva reţete delicioase sunt recomadate de către Elena Niţă Ibrian în volumul ”Bucătărie fără foc – hrana vie în 238 de reţete”, volum distribuit ca şi supliment al revistei ELTA. Iată câteva astfel de reţete, publicate în volumul citat:
Supă de andive cu smântână
Aveţi nevoie de 1 litru şi jumătate de suc de legume şi zarzavaturi, 350 de grame de andive, o ceapă, o legătură de verdeaţă, 4-5 linguri de smântână, 2 linguri de pastă de roşii crudă, o jumătate de linguriţă de plante aromatice, o jumătate de linguriţă de pulbere de alge, o lingură de pastă de cătină.
Sucul se pune într-un castron în care se adaugă ceapa tocată mărunt, andivele tăiate fideluţă, smântâna amestecată cu pasta de cătină şi pasta de roşii, pulberile iar deasupra verdeţurile tăiate fin.
Supă de cartofi cu mere şi ţelină
Aveţi nevoie de 1 litru şi jumătate de suc de tărâţe, 2 cartofi, 3 mere, o ţelină, o legătură de frunze fragede de ţelină şi morcovi, 4-5 linguri de ulei, o jumătate de linguriţă de plante aromatice, o jumătate de linguriţă de pulbere de alge, 2 gălbenuşuri crude, o lingură de pastă de cătină.
Cartofii se spală bine, al fel şi ţelina. Cartofii şi merele se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Ţelina se curăţă, apoi se dă prin răzătoare. Toate trei produsele se pun în sucul din castron, apoi se adaugă pulberile şi uleiul bine frecat cu pasta de cătină şi gălbenuşurile. Deasupra se pune verdeaţa tăiată mărunt.
Supă de gulioare
Aveţi nevoie de 450 de grame de gulioare, un litru şi jumătate de suc de plante medicinale, o lingură de cremogen, 4-5 linguri de ulei, o lingură de verdeţuri, un ardei gras, o jumătate de linguriţă de plante aromatice, o jumătate de linguriţă de pulbere de alge.
Gulioarele bine spălate se curăţă, se dau prin răzătoare şi se pun în sucul din castron, în care se mai adaugă roşiile şi ardeiul tăiat măruint, cremogenul, uleiul, pulberile iar deasupra verdeaţa tocată.
Vă mai recomandăm:
La Răşinari, satul copilăriei lui Emil Cioran, bucătăresele au un fel de mâncare nelipsit de pe masă la toate sărbătorile mari. Felicia Dăncăşiu, renumita bucătăreasă a satului, a explicat pentru “Adevărul” cum se face deliciosul preparat, dar şi cum se pregăteşte renumita tocană de oaie la ceaun a ciobanilor din Mărginimea Sibiului.
Dacă aţi ajuns în Ardeal, e imposibil să nu fi gustat delicioasa ciorbă ardelenească de porc, asezonată cu smântână şi servită musai cu un ardei iute. „Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.