Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu prune. Recomandarea lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deliciu de sezon, prăjitura cu prune este extrem de uşor de preparat, iar reţeta de bază poate fi folosită şi în combinaţie cu alte fructe.

Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul său. 

Aveţi nevoie de: un kilogram de prune, 6 ouă, 300 de grame de făină, 300 de grame de zahăr, 100 de mililitri de ulei, 150 de mililitri de lapte, o jumătate de plic de praf de copt, un baton de vanilie (esenţă sau zahăr vanilat).

  

 Mod de preparare

“Pentru început spălăm prunele. Le desfacem cu grijă în jumătăţi şi scoatem sâmburii. Pentru aluat, va trebui să separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le vom bate spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile le vom freca bine-bine cu zahărul. Când credem că le-am frecat bine, începem să adăugăm uleiul puţin câte puţin. Îl încorporăm ca la maioneză. Cum am terminat cu uleiul, încorporăm şi laptele. Acum e momentul să adăugăm seminţele de la un baton de vanilie sau esenţa/zahărul vanilat. Apoi adăugăm făina cernută şi praful de copt şi omogenizăm compoziţia. Încorporăm cu grijă albuşurile bătute spumă şi turnăm compoziţia în tava de copt.  

Încingem cuptorul la 170 grade. Dacă aveţi cuptor pe gaz fără termometru, o veţi coace la foc mic aproximativ o oră. 

Până se încălzeşte cuptorul, aşezăm jumătăţile de prune în tavă, cu scobitura în sus. Le aşezăm astfel că să avem câte o jumătate de prună pe fiecare prăjitură. Coacem la 160-170 grade timp de 45-55 minute. Mai exact până capătă acea culoare apetisantă şi trece testul cu scobitoarea. După ce sunt coapte, lăsăm să se răcească încet, tăiem prăjiturile cu grijă şi pudrăm cu zahăr pudră obişnuit sau aromat cu vanilie”, explică Bogdan Roman. 

Vă mai recomandăm: 

  

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite