Cea mai bună reţetă pentru o budincă cu macaroane. Câte minute se ţine la cuptor deliciosul preparat

Cea mai bună reţetă pentru o budincă cu macaroane. Câte minute se ţine la cuptor deliciosul preparat

Vechile reţete din bucătăria tradiţională săsească sunt foarte uşor de preparat şi au o savoare deosebită. „Adevărul” vă prezintă două astfel de reţete, culese de profesoara Aurelia Rusu, o pasionată cercetătoare a istoriei, tradiţiilor şi gastronomiei săseşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două reţete, alături de multe altele, pot fi găsite în cartea Aureliei Rusu intitulată “Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş în acest an.

Budincă de macaroane

Aveţi nevoie de 300 de grame de macaroane, 150 de grame de brânză telemea sau brânză de vaci, 50 de grame de caşcaval, 3 ouă şi 2 linguri de margarină. 

Macaroanele se fierb, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Telemeaua sau brânza de vaci şi caşvacalul se rad şi se amestecă cu ouăle bătute bine înainte. Se amestecă totul cu macaroanele şi se toarnă întreaga compoziţie într-un vas termorezistent, în prealabil uns pe margini cu margarină. Se pune apoi la cuptor, la foc mediu, timp de 30-40 de minute. Budinca este gata atunci când este bine rumenită, putându-se servi. 

Macaroane cu brânză

Aveţi nevoie de 500 de grame de macaroane, 150 de grame de telemea, 2 linguri de margarină şi 1-2 picături de ulei. 

Macaroanele se pun la fiert în apă clocotită deja, în care se adaugă 1-2 picături de ulei, pentru a nu le lăsa să se lipească între ele. Atunci când sunt fierte, se strecoară şi se aşează într-un castron. Telemeaua se rade pe o răzătoare mare şi se amestecă bine cu margarină. Totul se amestecă apoi cu macaroanele şi se poate servi. 

Vă mai recomandăm: 
 
 
La Răşinari, satul copilăriei lui Emil Cioran, bucătăresele au un fel de mâncare nelipsit de pe masă la toate sărbătorile mari. Felicia Dăncăşiu, renumita bucătăreasă a satului, a explicat pentru “Adevărul” cum se face deliciosul preparat, dar şi cum se pregăteşte renumita tocană de oaie la ceaun a ciobanilor din Mărginimea Sibiului.
 
 
Dacă aţi ajuns în Ardeal, e imposibil să nu fi gustat delicioasa ciorbă ardelenească de porc, asezonată cu smântână şi servită musai cu un ardei iute. „Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.
 
Pâinea de casă autentică, fără niciun fel de aditivi, poate fi deosebită de preparatele din comerţ pline de E-uri cu ajutorul câtorva trucuri simple, spun brutarii cu experienţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: