Ce măsuri a luat Poliţia împotriva şoferului surprins într-o manevră criminală în Mărginimea Sibiului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depăşire riscantă pe un drum din Mărginimea Sibiului Foto Dan Cobuz

Şoferul care a pus în pericol viaţa mai multor participanţi la trafic, în Mărginimea Sibiului, a fost găsit de Poliţie, iar împotriva acestuia au fost luate mai multe măsuri.

Un incident extrem de şocant a fost surprins în trafic, cu mai multe camere de luat vederi, în zona Mărginimea Sibiului, fiind postat ulterior pe reţelele de socializare. După 10 zile de la întâmplare, şoferul iresponsabil a fost găsit de poliţişti şi sancţionat pe măsura faptelor. 

Este vorba despre un bărbat care conducea un BMW, în data de 6 martie, pe un drum judeţean din Sibiu, care se uneşte cu cea mai înaltă şosea din România - Transalpina, DJ 106E, când a efectuat o depăşire riscantă a unei coloane de trei vehicule - două camioane şi un autoturism, deşi din sens opus veneau maşini.

Şoferii acestora din urmă s-au văzut nevoiţi să încetinească şi să tragă cât mai mult pe dreapta, ca să evite o coliziune. 

Ulterior, cei implicaţi în incident, care au surprins şi postat imaginile, aveau să povestească faptul că se îndreptau spre propria cununie civilă şi botezul copilului când s-au trezit la un pas de moarte. 

VIDEO 

Ciudat a fost şi faptul că, după riscanta manevră de depăşire (triplare), şoferul vinovat a oprit în faţa coloanei de maşini, probabil şocat că a scăpat cu viaţă. 

Dacă iniţial, Poliţia Sibiu s-a grăbit să spună că nu se pot lua măsuri în acest caz, ulterior s-a revenit asupra acestei hotărâri, iar acum, după ce a fost găsit conducătorul auto responsabil de „depăşirea extrem de periculoasă”, după cum au catalogat-o chiar oamenii legii, acesta a primit mai multe sancţiuni. 

Are 28 de ani şi este domiciliat în Şelimbăr - Sibiu. În urma incidentului din 6 martie a rămas fără permis pentru 90 de zile şi, în plus, a primit şi o amendă de 1.160 de lei.

Poliţiştii rutieri au reţinut că şoferul s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule, intrând în coliziune laterală, pe fondul nepăstrării unei distanţe suficiente, cu un ansamblu TIR, dar şi că şoferii din autoturismele care veneau pe sens opus au fost nevoiţi să efectueze manevre de evitare a coliziunii cu acesta. Evenimentul rutier s-a soldat cu pagube materiale. Autorităţile au mai reţinut şi că incidentul nu a fost sesizat în cel mult 24 de ore de la producere, potrivit nomelor legale în vigoare. Pe reţelele de socializare a fost postat după 30 de ore de la incident.

„Astfel de atitudini iresponsabile în trafic, de încălcări flagrante ale normalelor rutiere, care pot atrage consecinţe grave, nu sunt şi nu vor fi tolerate de către poliţiştii rutieri”, a precizat Elena Werner, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE Scene de coşmar în Mărginimea Sibiului. Şoferul unui BMW, surprins într-o manevră criminală de depăşire VIDEO

Şicanare în trafic, finalizată cu bătaie, la nici 100 de metri depărtare de sediul Poliţiei Vâlcea VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite