Botezul unor gemeni şi o cununie, primele evenimente ale anului la biserica de gheaţă

Botezul unor gemeni şi o cununie, primele evenimente ale anului la biserica de gheaţă

Biserica va fi inaugurat[ la sf\r;itul acestei luni - Foto Arhiva Adevărul

Lucrările la biserica de gheaţă de la Bâlea Lac sunt aproape finalizate, iar complexul de iglu-uri de gheaţă este gata. La sfârşitul acestei săptămâni îşi va primi deja primii turişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Lucrările la biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, singura de acest fel din România, sunt aproape finalizate. La fel ca în fiecare an, şi în 2013 sunt deja persoane dornice să organizeze evenimente importante din viaţa personală într-un cadrul altfel. 
 
Astfel, în prima sâmbătă din luna februarie la Bâlea îşi vor boteza gemenii doi tineri din Bucureşti, în rit ortodox, iar la sfârşitul lunii februariue la Bâlea este programată o cununie romano-catolică a unui cuplu din Arad. 
 
Potrivit reprezentanţilor Ice Hotel, biserica de gheaţă va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni. Pe 30 ianuarie, aici este programat un eveniment în premieră în România. Renumitul cor Bach de la Biserica Neagră din Braşov va cânta la peste 2.000 de metri altitudine, în inima munţilor Făgăraş, în biserica de gheaţă. 
 
Iglu-urile îşi aşteaptă turiştii
 
Cât priveşte complexul de iglu-uri de la Bâlea Lac, ”satelitul” Ice Hotel, acesta a fost finalizat iar la sfârşitul acestei săptămâni vor dormi în iglu-uri primii turişti. Iglu-urile, trei la număr, sunt unite între ele printr-un hol central semisferic şi mici coridoare, şi pentru că tema Ice Hotel din acest an este carnavalul acestea ua primit numele unor metropole care găzduiesc carnavaluri celebre, respectiv Rio de Janeiro, Berlin şi Veneţia. 
 
Un iglu de gheaţă va putea fi închiriat cu 400 de lei pe noapte, iar o cameră la hotelul de gheaţă se închiriază cu 300 de lei pe noapte. O cină sofisticată în Ice Restaurant, dotat cu mese şi scaune construite de asemenea din gheaţă, costă 250 de lei de persoană. 
 
Taxa de vizitare a hotelului de gheaţă este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, iar vizitarea bisericii de gheaţă este gratuită. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările